23948sdkhjf

Arkil nedjusterer

Færre statslige vej- og anlægsprojekter og opsagt kontrakt tager toppen af forventningerne.
Bestyrelsen i Arkil Holding A/S offentliggjorde onsdag koncernens delårsrapport for de første tre måneder af 2016, som har udviklet sig helt i overensstemmelse med forventningerne.

Udsigterne for resten af året har imidlertid ændret sig i løbet af de sidste tre måneder, og derfor nedjusterer Arkil sine forventninger til årsomsætningen med 300 millioner kroner til 3.100 millioner kroner.

Samtidig nedjusteres forventningerne til resultatet før skat fra 70-100 millioner kroner til 40-70 millioner kroner.

Forventningerne til aktiviteten resten af året påvirkes negativt af et fald i udbuddet og ordreindgangen af større statslige vej- og anlægsprojekter, som rammer forretningsområdet Civil Works på såvel aktivitet som indtjening, udtaler administrerende direktør, Jesper Arkil.

Han tilføjer, at Banedanmarks beslutning om at ophæve en kontrakt med Strukton Rail om sporarbejde på den fynske jernbane ”bidrager til større usikkerhed om prognosen for resultatet end sædvanligt”.

Arkil har, som del af konsortiet Strukton-Arkil I/S, arbejdet som underentreprenør på projektet, og Jesper Arkil udtalte tidligere i denne uge, at Arkils andel af kontrakten udgør 130-140 millioner kroner .

Arkil Holding A/S, 1. kvartal 2016

- Omsætningen i 1. kvartal 2016 blev 464,9 mio. kr. mod 543,1 mio. kr. sidste år, svarende til et fald på 14 procent.

- Periodens primære driftsresultat (EBIT) er realiseret som forventet med et tab på 67,5 mio. kr. mod et tab på 42,3 mio. kr. sidste år.

- Koncernens resultat før skat udgør for perioden -67,5 mio. kr. mod -36,1 mio. kr. sidste år. Resultatet før skat i 2015 er positivt påvirket af engangsindtægter på 13,9 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172