23948sdkhjf

DT Groups nye ledelse har regnskabstallene klar

Første år under ny topledelse er præget af investeringer, og det trækker ned på bundlinjen.
I denne uge er det præcis et år siden, at Ole Mikael Jensen forlod jobbet som administrerende direktør i DT Group.

Hans afløser Søren P. Olesen trådte til i februar efter knap to år som øverste chef i datterselskabet Stark og kan i dag fremlægge sit første regnskab som administrerende direktør i DT Group.

Omsætningen er øget minimalt med 6 millioner euro til 2.474 millioner euro, mens resultatet før renter og skat (EBIT) er faldet fra 96 til 77,4 millioner euro.

- Som ny topledelse leverer vi et acceptabelt resultat, da vi samlet set fastholder omsætningen i et presset marked, men selvfølgelig ville vi gerne have vist en bedre bundlinje, siger CFO Søren Strøm, der udgør koncernledelsen sammen med Søren P. Olesen.

Han peger på, at DT Group er i fuld gang med at implementere nye strategiske prioriteter i hele koncernen, hvilket giver ledelsen en forventning om et forbedret resultat for det kommende regnskabsår.

- Vi har en mere fokuseret virksomhed i dag end for 12 måneder siden, hvor vi står bedre rustet til at møde udfordringerne i de nordiske markeder, siger Søren Strøm.

Danmark og Finland trækker ned
I første halvdel af regnskabsåret leverede DT Group en pæn vækst på bundlinjen, men utilfredsstillende resultater i andet halvår i Danmark og Finland er årsag til, at 2015/16 ender med en samlet tilbagegang.
Ifølge Søren Strøm er regnskabet blandt andet negativt påvirket af engangsomkostninger i forbindelse med et opkøb i Finland. Hertil kommer en række tilpasninger samt investeringer i uddannelse og anlæg.

- Vi har afholdt omkostninger i forbindelse med udvikling af en e-handelsplatform og bygget et nyt distributionscenter – og flere er på vej. Det gør vi for at effektivisere processerne for varebestilling og levering, så vi til enhver tid kan levere varer til tiden, i den rette mængde, hvor kunden har brug for dem, siger Søren Strøm.

DT Group står bag byggemarkedskæderne Stark og Silvan i Danmark og Grønland, Neumann Bygg i Norge, Beijer Byggmatarial i Sverige og Stark i Finland.

DT Group

mio. euro
2015/16 2014/15
Omsætning 2.474 2.468
Primær drift (EBIT) 77,4 95,8
Bruttomargin 25,9% 26,2%
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141