23948sdkhjf

Barslund vil fordoble i Jylland

Den sjællandske anlægsentreprenør er vokset massivt vest for Storebælt, men rejsen er kun lige begyndt.

Det er over fem år siden, at Barslund vandt sin første opgave i Jylland - et stykke motorvej mellem Vejle og Skærup - og etablerede et lille kontor i Fredericia.

Siden er virksomheden rykket videre til Viby ved Aarhus og omsætter i dag for en kvart milliard i det jyske. Med den nytiltrådte divisionsdirektør Anette Storm i spidsen er målet at fordoble det tal i løbet af de kommende år.

- Jylland er stort, og vi har masser af muligheder. Der er mange store projekter i udsigt herovre, så i 2020 skal vi gerne være på 500 millioner kroner i omsætning. Det er en fuldstændigt målrettet strategi om at blive blandt de største, så vi kan komme i spil til de helt store opgaver, siger Anette Storm til Building Supply.

Hovedfokus ligger i og omkring Aarhus, som oplever et stort byggeboom i disse år, men projekter i Midt- og Nordjylland er også på radaren, oplyser hun.

Den helt rigtige profil

Barslund har hidtil hentet langt størsteparten af sine opgaver gennem offentlige licitationer, men i fremtiden skal privatmarkedet i højere grad bringes i spil. Det sker ud fra devisen ”jo flere ben, desto mere stabilt står forretningen”.

- Vi er nødt til at ruste os til en virkelighed med færre af de store statslige projekter. Vi ser en tendens til, at mere og mere aktivitet bliver spredt ud til kommunerne, hvor konkurrencen om opgaverne er større, siger afdelingschef Jimmy Knudsen, der har været med på Barslunds jyske rejse siden 2012.

Det er hér, Anette Storm kommer ind i billedet. Hendes mange år som leder i byggebranchen kombineret med en stor kontaktflade vil uden tvivl komme Barslund til gode, når det private jyske anlægsmarked skal opdyrkes i de kommende år.

- Vi har brug for en profil, der kan sparke døre ind og repræsentere os på en helt anden måde end hidtil. Har du et godt navn, er det langt nemmere at komme ind. Ansættelsen af Anette er udtryk for, at vi skal meget mere i det jyske, og hun har den helt rigtige profil, siger Jimmy Knudsen.

En lang kæde skal hænge sammen

Barslunds jyske afdeling er vokset betydeligt de sidste par år og beskæftiger allerede i underkanten af 100 medarbejdere.

Lykkes det for afdelingen at indfri sine vækstmål, vil tallet formentlig være fordoblet om få år.

Det stiller store krav til den interne sammenhængskraft, og det er den nye divisionsdirektør meget opmærksom på:

- Det er en lang kæde, du skal have til at hænge sammen, hvis du skal have en fornuftig produktion. Vores største udfordring bliver at få tiltrukket endnu flere dygtige medarbejdere, der har lyst til at blive en del af Barslund. Hvis vi får motiverede folk ind på de rigtige pladser, så kører bussen derudaf. Og der er hel del pladser, vi skal have besat i den bus allerede inden for det næste års tid. Det er sjovt at være med til at præge sådan en rejse, siger Anette Storm.

Barslund arbejder i øjeblikket med en lang række projekter i det jyske, herunder Aarhus Letbane, Holstebromotorvejen og Lisbjerg Bygade, der bliver en central del af infrastrukturen i den kommende Aarhus-bydel Nye. 

Barslund har hovedsæde i Kvistgaard på Sjælland og beskæftiger samlet cirka 500 medarbejdere. Virksomheden omsatte i 2015 for 1,1 milliarder kroner.

Læs portræt af Anette Storm i mandagens udgave af Licitationen - Byggeriets Dagblad (kræver abonnement):

- Jeg behøver ikke at være den dygtigeste

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111