23948sdkhjf

Nordjysk entreprenør køber kollega

HMN Entreprenøren styrker den lokale tilstedeværelse og vokser til tæt ved 100 medarbejdere.

Med virkning fra årsskiftet har HMN Entreprenøren A/S i Løgstør overtaget Guldhammer Entreprise, der beskæftiger godt 25 ansatte i Brovst.

Begge virksomheder udfører primært jord- og kloakarbejder, og med opkøbet styrker HMN Entreprenøren dermed sin position i området omkring Limfjorden.

- Det er en vellidt virksomhed med et godt ry i markedet og en pæn ordrebeholdning. Kompetencemæssigt kan vi meget af det samme, så der er nogle synergimuligheder. Geografisk ligger vi ikke ret langt fra hinanden, og står vi med en større opgave, vil vi have vi flere ressourcer at trække på, siger direktør Henrik Christensen.

Ruster sig til fremtiden
HMN Entreprenøren opstod i 2011, da Henrik Christensen overtog konkursboet efter jord- og kloakentreprenøren M. Nielsen & Søn sammen med ejerne af Murerfirmaet Henriksen & Madsen, Poul Erik Henriksen og Lars Madsen. 

Siden er det lykkedes at opbygge en entreprenørvirksomhed med godt 60-70 ansatte fordelt på afdelinger i Løgstør, Silkeborg, Thisted og senest Karlslunde, hvor HMN etablerede sig i 2016. Nu bliver Brovst den femte plet på landkortet og HMN vokser til en omsætning over 100 millioner kroner og vil fremover beskæftige mellem 90 og 100 ansatte:

- Vi synes selv, at vi har opnået en god størrelse og havde egentlig en plan om at konsolidere virksomheden. Men vi fik en henvendelse fra Guldhammer Entreprise og har set det som en god mulighed for at overtage nogle dygtige medarbejdere med en god aldersspredning, der kan ruste os til fremtiden, siger Henrik Christensen.

Navnet videreføres
Guldhammer Entreprise lægges formelt ind under HMN Entreprenører i Løgstør, men fortsætter i praksis som hidtil.

- Hvad der sker om fem eller ti år, kan jeg ikke spå om. Men nu og her er planen at køre videre under det samme navn med de samme medarbejdere. Vi vil gerne fastholde den lokale forankring, siger Henrik Christensen

For ejerne bag Guldhammer Entreprise, søskendeparret Kurt Guldhammer på 74 år og Rise Guldhammer på 68 år, løser salget et generationsskifte, som under alle omstændigheder ville være nært forestående.

- Vores dåbsattester er ikke ligefrem af nyere dato, og vi havde ingen til at tage over i entreprenørafdelingen. Derfor skulle vi finde en ny ejer og er glade for, at virksomheden bliver i Brovst. Vores far startede virksomheden op i 1945, og vi har været i byen altid, siger Rise Guldhammer.

Bygger nye kontorfaciliteter
Guldhammer Entreprise er en del af Chr. Guldhammer A/S, som er en vognmandsforretning, men har de senere år været drevet som et selvstændigt forretningsområde under eget cvr-nummer.

Chr. Guldhammer A/S videreføres derfor som hidtil i med Kurt Guldhammer og Rise Guldhammer som ejere.

De to selskaber fortsætter det nære samarbejde, idet parterne har indgået en aftale om at bygge nye fælles kontorfaciliteter på Industrivej 5-7, hvor Guldhammer i forvejen har værksted og lagerplads. Det sker formentlig på denne side af sommerferien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094