23948sdkhjf

Undervisningsminister lagde grundsten til nyt uddannelsescenter

Bertel Haarder lagde mandag grundstenen til det 10.500 m² store og 171 mio. kroner dyre fællesgymnasium i Herning.
Mandag lagde undervisningsminister Bertel Haarder grundstenen til det kommende Herningsholm Gymnasium, der skal stå færdigt om halvandet år.

Byggeriet, der bliver fællesgymnasium for HTX og HHX, bliver på knap 10.500 m² og kommer til at koste 171 mio. kroner at opføre. KPC-Byg er entreprenør på projektet, der er tegnet af KHR Arkitekter.

Den valgte løsning er en skole i tre etager bygget som tre vinger, der spredes sig ud fra et stort, centralt torv. De 1.000 elever og gæster vil blive mødt af en bygning, hvor de først kommer ind på et torv med træer overdækket med et stort sejl.

Arkitekturen er næsten at sammenligne med en sløjfe, hvor besøgende allerede på torvet foran gymnasiet oplever, at bygningens indre åbner sig op. Torvet er forsænket og er forsynet med siddetrin på begge sider af pladsen, således eleverne har et naturligt mødested udenfor.

Herningsholm Gymnasium er placeret i forlængelse af uddannelsesinstitutionerne ved Lillelundsvej. Mellem uddannelsesinstitutionerne bugter en sti sig gennem en række små haverum. Et stiforløb som på sigt kunne forbinde Hernings to store rekreative områder; mod vest Holing med park og idrætsfaciliteter og mod øst byens golfbane og det åbne land.

Det landskabelige element præger også bygningens indre struktur. I det åbne agora folder et undervisningslandskab sig ud, som inviterer til at blive brugt og udforsket. Nordfløjen har optimalt dagslys og er derfor primært forbeholdt holdlokaler, mens sydfløjen rummer auditorium og et mediatek i dobbelthøjde.

Ud mod agoraen er placeret open learning rum på alle tre etager, som samler sig om agoraen. Med bygningens særlige udformning har alle arbejds- og opholdsrum dagslys, ligesom den asymmetriske form giver flere muligheder for udvidelser og tilbygninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175