23948sdkhjf

Enggaard vinder opgave til halv milliard

Sammen med Arkitema og Bascon er entreprenøren netop blevet udvalgt til at opføre fire nye retsbygninger i Herning, Holbæk, Holstebro og Kolding.
De nye byggerier gennemføres som ét samlet OPP-projekt, og Enggaard får således ikke blot ansvar for byggeriet, men også for efterfølgende vedligehold og driftsopgaver.

Det er Slots- og Ejendomsstyrelsen, der, i samarbejde med Domstolsstyrelsen, har stået for konkurrencen, som desuden havde deltagelse af MT Højgaard, Pihl, KPC og Sjælsø Gruppen.

Styrelsen oplyser, at kontrakten forventes at have en nutidsværdi på omkring 514,7 mio. kroner i aftaleperioden.

En milepæl
- De fire nye byretter er en milepæl inden for OPP. Finansiering, opførelse og drift samles. Det sikrer staten den mest økonomiske løsning på kort og lang sigt samtidig med, at vi høster stordriftsfordele ved at samle fire projekter i ét udbud. Projektet peger fremad og viser, at der er gevinster at hente ved at udbrede OPP, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen.

De fire nye byretter bliver opført som led i gennemførelsen af domstolsreformen fra 2006. Den indebar blandt andet, at 82 gamle retskredse blev sammenlagt til 24 nye retskredse i 2007.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127