23948sdkhjf

Farvel til Koldings øjebæ: Nu skal der bygges nyt på Gimbelgrunden

- Det bliver uden tvivl kønnere, siger entreprenør om stort udviklingsprojekt, som nu går i gang.

Fredag den 23. juni er en ganske særlig dag for entreprenør- og udviklingsvirksomheden DN Group.

Her igangsættes nedbrydningen af fabriksbygningerne på Gimbelgrunden ved Kolding Havn, som længe har været en torn i øjet på mange koldingensere. En malplaceret øjebæ i et område, der ellers er i rivende udvikling med opførelse af både boliger, virksomheder og uddannelser.

Når de forfaldne bygninger er væk, tager DN Group for alvor hul på udviklingen af den tidligere industrigrund, hvor der i alt skal bygges 20.000 nye kvadratmeter til boliger og uddannelse.

- Vi er selvfølgelig altid glade for at udvikle områder og skabe nye byggerier. Men vi er ekstra stolte over at være med til at gøre det centrale Kolding kønnere ved at erstatte de forfaldne bygninger på Gimbelgrunden med et nyt, flot, havnenært boligbyggeri midt i Koldings uddannelses- og udviklingscentrum. Det bliver godt for området og for Kolding i det hele taget, siger udviklingsdirektør i DN Group, Henrik Nielsen.

I samarbejde med AAB/Bovia opfører DN Group selv et otte etager højt boligbyggeri bestående af 94 ungdomsboliger, 33 almene familieboliger og 10 ejerboliger. Ejerboligerne indrettes på de to øverste etager som eksklusive penthouselejligheder med gårdhave, taghaver, egen opgang, elevator og parkering.

De knap 140 boliger forventes færdigbyggede i sommeren 2019, og sideløbende hermed opføres et nyt domicil til International Business Academy (IBA). IBA-domicilet er tegnet af Kjaer & Richter med Niras som ingeniør og opføres af Hoffmann i totalentreprise.

Det 9.000 kvadratmeter store uddannelsesbyggeri kommer til at ligge helt ned til åen – med en bred spalte af glas, så de studerende og resten af IBA kan kigge ud på alt det grønne. Samtidig vil forbipasserende kunne kigge ind og følge med i livet bag facaderne i den syv etager høje bygning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.641