23948sdkhjf

De skal bygge for 200 millioner motorvej

Vejdirektoratet har nu valgt entreprenør til opgave med at anlægge 2. etape af Kalundborgmotorvejen syd om Regstrup.

Fem entreprenører og konsortier bød på anden etape af Kalundborgmotorvejen, og nu har Vejdirektoratet fundet vinderen. Valget er faldet på M.J. Eriksson, der gav det bedste tilbud på opgaven, som er på ca. 200 mio. kr.

I Vejdirektoratet ser projektleder Christian Tolderlund frem til at komme i gang med anlægsarbejdet, der går i gang i det tidlige efterår:

- Vi har været igennem en grundig udvælgelsesproces med fem prækvalificerede entreprenører og konsortier. Alle fem bud var højt kvalificerede og levede op til vores krav til opgaven. Men M.J. Eriksson var alligevel bedre på de afgørende parametre, herunder prisen, så valget faldt på dem. Henover sommeren får vi sammen lagt den endelige tidsplan, så vi er klar til at gå i gang med byggeriet til september, siger Christian Tolderlund.

Læs mere: De skal kæmpe om motorvej til 200 millioner

Udover M.J. Eriksson, der vandt anlægsopgaven, var også Arkil, Barslund, Per Aarsleff og konsortiet Mobilis Danmark-Van Gelder med i konkurrencen.

Udbudsform skal reducere risici
Den store anlægsopgave er blevet udbudt med forhandling. Entreprenørerne afgav det første indledende tilbud tilbage i marts måned. Derefter har Vejdirektoratet drøftet tilbuddet med den enkelte entreprenør, og efterfølgende er udbudsmaterialet blevet tilrettet, før det endelige bud blev afgivet.

Udbudsformen skal give de bedste vilkår for samarbejdet, så både tilbudsgiveren og Vejdirektoratet er helt skarpe på, hvad man betaler for og betingelserne for opgaven.

2. etape af Kalundborgmotorvejen er en ca. seks km lang strækning, fra hvor Kalundborgmotorvej slutter i dag ved Kvanløse frem til Dramstrup. Projektet, der samlet set er budgetteret til at koste ca. 426 mio. kr., omfatter en udbygning af den eksisterende motortrafikvej Skovvejen til motorvej og en ny motorvej syd om Regstrup.

Den nye etape ventes at åbne for trafik i slutningen af 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.36