23948sdkhjf

Verdens største arkitektkongres kommer til Danmark

International Union of Architects, den internationale arkitektforening, har valgt Danmark og København som destination for sin World Congress of Architects i 2023.

Det forventes, at op mod 10.000 arkitekter fra hele verden vil deltage i kongressen, der populært betegnes som arkitekternes OL.

Et bredt forankret nordisk samarbejde har været medvirkende til, at valget faldt på den danske hovedstad. Og der var kamp til stregen. København var oppe mod Antalya (Tyrkiet), Baku (Azerbaijan), Kuala Lumpur (Malaysia) og Lausanne (Schweiz).

Valget af København som værtsby i 2023 blev annonceret søndag aften dansk tid forbindelse med dette års kongres, der finder sted i Seoul.

- Nordisk arkitektur, landskab, planlægning og design har meget at byde på, og vi ser frem til denne anledning til at dele viden og resultater med fagfæller fra hele verden, udtaler formand Natalie Mossin fra Akademisk Arkitektforenings i en pressemeddelelse.

Hos Realdania fremhæver filiantropidirektør Anne Skovbro, at kongressen bliver en unik mulighed for at synliggøre bæredygtige, nordiske løsninger, der kan inspirere ude i verden.

- Jeg håber, hele den danske byggebranche vil se potentialet i, at kongressen kommer til landet, så vi her kan sætte alle sejl til at demonstrere, hvilken rolle danske løsninger kan spille internationalt, siger hun.

Temaet for kongressen i København bliver ”Sustainable Future” under titlen ”SHAPE 2023”, der står for ”Sustainable and Humane Architecture, Planning and Environment”. Kongressen afholdes i Bella Center med en række delarrangementer rundt omkring i København, blandt andet i Carlsberg Byen, Royal Arena, Operaen, DR koncerthuset og Rambølls domicil i Ørestad.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096