23948sdkhjf

45.000 m² erhvervspark på vej i Østjylland

MT Højgaard har udviklet en masterplan for området ved den Østjyske Motorvej vest for Skanderborg. En ny lokalplan baner nu vej for det ambitiøse projekt.
Tanken bag ”S/53 – Skanderborg Business Park” er at etablere en netværkspark med en blanding af store og små virksomheder ved afkørsel 53 vest for Skanderborg.

Projektet er et af de største og mest ambitiøse elementer i den overordnede tanke om at skabe en langstrakt millionby langs den Østjyske Motorvej fra Kolding til Randers:

- Selve grundtanken bag den nye Business Park flugter præcis med kommunens erhvervspolitiske vision om at sikre et dynamisk erhvervsliv gennem etableringen af flere netværk. Det gælder både netværk virksomhederne imellem, netværk mellem virksomheder og kommunen og netværk mellem virksomheder og videninstitutioner, siger borgmester i Skanderborg Kommune, Jørgen Gaarde.

Udviklet i samarbejde med Arkitema
Det er MT Højgaard, der ejer grunden, og virksomhedens projektudviklere har netop lagt sidste hånd på en masterplan for området.

Projektet er blevet til i samarbejde med arkitektfirmaet Arkitema, og selvom rammerne nu er på plads, så er de også fleksible i forhold til ønsker fra de virksomheder og investorer, der i fremtiden skal fylde rammerne ud.

S/53 – Skanderborg Business Park kommer til at bestå af alt lige fra mindre lejemål af ca. 500 m² til komplette firma-domiciler på 10.000 m² eller mere. Virksomheder kan således vokse, tilpasses eller fusionere uden at skulle skifte omgivelser.

Alle bygninger skal leve op til fremtidens krav til bæredygtighed, både når det gælder materialer og energibesparelser.

Lokal projektudvikler med på sidelinjen
MT Højgaard har omkring S/53 indgået et samarbejde med projektudvikleren Pantheon, der har lokale relationer i Skanderborg-området.

Pantheon skal både assistere MT Højgaard med sparring og samtidig spille en væsentlig rolle i markedsføringen af projektet:

- Pantheon har mange kontakter i området, og jeg er overbevist om, at firmaets indsigt vil gavne både S/53 som sådan og de virksomheder, der flytter hertil på Pantheons anbefaling, siger projektudviklingschef Rob Hodgkins fra MT Højgaard.

Masterplanen er tilrettelagt med henblik på erhverv inden for alle brancher, hvor viden indgår som et centralt element, som for eksempel revision, administration, udvikling eller tegnestuer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116