23948sdkhjf

Rejsegilde på ny folkeskole i Ørestaden

Mandag den 2. maj var der rejsegilde på Ørestads første folkeskole, fritidsordning og bibliotek i Ørestad City.
- Skolen i Ørestad bliver et af bydelens sociale og kulturelle omdrejningspunkter. Man har brug for noget identitetsskabende hvis man vil udvikle Ørestad City. Når I, der bygger, er helt færdige, så kan I være stolte, for mange står klar til at indtage jeres kvalitetsbyggeri og gøre det til en levende del af Ørestad, sagde kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev henvendt til den store kreds af entreprenører, arkitekter, bygningsarbejdere der var mødt frem til rejsegilde og grillpølser i høj solskin mandag eftermiddag.

Foruden Kultur- og Fritidsborgmesteren var blandt andet børne- og ungdomsborgmester Anne Vang, partner i KHR Arkitekter, Mikkel Beedholm og administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn på talerlisten.

Mange funktioner i samme byggeri
Ørestads første folkeskole bliver en tre-sporet skole med elever fra 0. - 9. klasse - dvs. cirka 750 elever. Skolen rummer desuden en fritidsklub og et integreret folkebibliotek og pædagogisk center. Byggeriet er forsinket fem måneder, særligt på grund af en oversvømmelse af byggepladsen i vinteren 2010/2011. Dette betyder, at skolebygningen først er klar til ibrugtagning i januar 2012.

KHR arkitekter har tegnet byggeriet på den 2.400 kvadratmeter store grund. For at kompensere for det begrænsede grundareal har arkitekterne ladet sig inspirere af den toskanske middelalder-bjergby Barga, som er kendt for sin mangfoldighed af niveauer, pladser, trapper og hængende haver. Bygningen bliver otte etager høj med stor variation af læringsmiljøer, der åbner og lukker sig i torve, terrasser og gyder både udendørs og indendørs.

Der bliver også mange forskellige typer af uderum for børnene - både på tagflader og terrasser, i det fælles gårdrum, langs kanaler og i krattet mod villakvarteret mod øst, omkring skolen og i den store bypark på den anden side af Ørestads Boulevard. Udearealerne vil blive udformet med en variation af udfordringer og aktivitetsmuligheder for børnene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078