23948sdkhjf

Syddanmark bygger for 45 mio. kroner i Nyborg

Mandag gik spaden i jorden til et knap 2.800 m² stort byggeri med 32 boliger til udviklingshæmmede. Dansk Boligbyg har vundet entreprisen.
Det bliver starten på en ny tilværelse, når udviklingshæmmede fra institutionen Engbo i Nyborg om et års tid kan flytte ind i 32 helt nye boliger.

Hver bolig udstyres med to værelser og eget badeværelse. I alt bygges der cirka 2.790 m² på grunden i Nyborg, som også indeholder masser af muligheder for udendørsaktiviteter eller senere udbygninger.

Første spadestik blev taget mandag i denne uge af forstander Torben Bøge Mikkelsen og regionrådsformand Carl Holst. Herefter blev byggepladsen overladt til medarbejderne fra Dansk Boligbygs Odense-afdeling, der over de kommende 10 måneder skal opføre de 32 handicapboliger og tilhørende fælleshus.

Etape 2 venter i efteråret
Projektet er tegnet af Mangor & Nagel og kommer til at bestå af fire afsnit med hver otte boliger og fællesfacilliteter.

I cirka halvdelen af boligerne etableres der rumdækkende loftlifte i sove- og badeværelser, og der gøres klar til det i de øvrige boliger. Alle badeværelser udstyres med særligt, handicapvenligt inventar. Boligerne indrettes sådan, for at beboerne i så høj grad som muligt kan være selvhjulpne.

Desuden skal der indrettes et afsnit til administrationen, der udover de 32 boliger i Nyborg, skal administrere 20 lignende boliger i Kerteminde, som også er undervejs.

- Vi havde sidste byggemøde i går ( mandag, red. ), og jeg regner med, at der er første spadestik på Kerteminde-projektet et sted mellem uge 41 og uge 43, fortæller forstander Torben Bøge Mikkelsen til Building Supply.

Projektet i Kerteminde er tegnet af Casa Arkitekter. Det endnu ikke er afgjort, hvem der skal stå for dette byggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079