23948sdkhjf

KPC opfører Aarhus’ højeste hus

Byrådet i Aarhus Kommune har vedtaget den endelige lokalplan, der baner vej for byggeriet af et højhus til 600 mio. kroner på Værkmestergade centralt i Aarhus.
KPC har udviklet og opfører det samlede byggeri, som var fuldt udlejet og finansieret, allerede inden lokalplanarbejdet blev igangsat.

Fra november 2011 opføres projektet, som er et hotel- og kontorbyggeri til brug for Comwell Hotel, Bech Bruun Advokatfirma og Deloitte, på en grund tæt ved banegården i Aarhus.

Huset er udviklet af KPC i samarbejde med brugerne, således at der opnås et samlet hus med synergier for brugernes virksomheder. Bygherre på det samlede projekt er bygmester Hans Lorenzen fra Aarhus, som også får bolig øverst i huset.

En elegant tilføjelse til byens skyline
Højhuset bliver 23 etager og kommer til at indeholde et hotel med 240 værelser og konferencefaciliteter til 1.000 mennesker samt kontorlejemål.

Det er udformet som to slanke skiver sammenbygget omkring en let og transparent mellembygning. Den nordligste skive er forskudt i forhold til den sydlige og er samtidig højere for at styrke det opadstræbende, slanke og dynamiske udtryk. På afstand vil de to slanke skiver give Aarhus en elegant tilføjelse til byens skyline.

Basen på to etager, og højhuset danner tilsammen et bygningsanlæg, der både funktionelt og arkitektonisk vil bidrage til en revitalisering af et meget komplekst og dynamisk sted i Aarhus. Huset bliver 92 meter højt.

Huset opføres efter de højeste standarder indenfor bæredygtig teknologi og opfylder energikravene for 2015. Der integreres solceller i hele bygningens sydfacade samt på taget af bygningen. Den resterende del af facaden bliver beklædt med mørkt glas, som giver bygningen et elegant og stilrent udtryk. Den samlede projektsum er på ca. 600 mio. kroner.

Fakta
Samlet areal inklusive parkering 34.000 m2
Bygherre: Hans Lorenzen
Arkitekt: Arkitema Architects K/S
Ingeniør: Rambøll Danmark A/S
Byggeperiode: 2011-2014
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175