23948sdkhjf

Ravn Arkitektur vinder vandværks nye administration

I samarbejde med Dansk Boligbyg, Base Erhverv samt Stokvad & Kerstens Rådgivende Ingeniører skal Ravn Arkitektur stå for opførelse af Mariagerfjord Vand hovedsæde.
Ravn Arkitektur vinder totaleentreprisekonkurrence vedrørende opførelse af byggeriet, der i fremtiden skal danne ramme om en samling af Mariagerfjord Vands aktiviteter i en fælles administrationsdel med tilhørende værksteds- og lagerfaciliteter.

Af dommerbetænkningen fremgår det blandt andet:

- Forslagsstiller har lagt vægt på at inddrage læringsmiljøer og bæredygtighed aktivt i arkitekturen, og giver på denne måde forslaget et vedkommende præg for besøgende.

Naturlig opdeling af aktiviteterne
Projektets hovedgreb er et u-formet bygningsvolume, med et modtagende gårdrum, der åbner sig til ankomstsiden. Bygningen er funktionsmæssigt inddelt i tre hoveddele, som placerer sig i hver sin længe. I den nordlige længe placeres spildevandsafdelingen, mens rent-vandsafdelingen placeres i den sydlige længe. I den midterste længe er administrationsdelen beliggende i to etager.

Byggeriet placeres sammen med et fremtidigt renseanlæg i et rekreativt område umiddelbart nord for Hadsund. Renseanlægget skal erstatte de 10 eksisterende renseanlæg i Mariagerfjord Kommune. Mariagerfjord Vand har erhvervet et areal på ca. 7,5 ha til placering af renseanlægget og drifts- og administrationsbygningen.

Ravn Arkitektur har i konkurrenceteamet samarbejdet med Dansk Boligbyg a/s, Base Erhverv samt Stokvad & Kerstens Rådgivende Ingeniører A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159