23948sdkhjf

Arkitema vinder fusioneret super-skole i Aabenraa

Arkitema er blevet udpeget som vinder af om- og tilbygning af Kongehøjskolen i Aabenraa.
Her skal de to skoler Brundlundskolen og Rugkobbelskolen samt fem fritidstilbud sammenlægges til en ny firesporet skole med SFO. Målet har været en ny skole, der skal rumme de nyeste tanker og visioner indenfor leg og læring, og som skal bygges efter nutidens og fremtidens krav til energi og ressourceforbrug, og et enstemmigt bedømmelsesudvalg pegede på Arkitemas forslag.

- I bedømmelsesudvalget blev vi hurtigt enige om, at Arkitemas forslag er det, der er det mest tiltalende, og som bedst lever op til de ønsker og krav, der er til den nye skole. Men det fulde projekt er bare for dyrt, så nu skal vi i gang med at tilpasse projektet de økonomiske rammer, men det skal nok blive rigtig godt, siger Jørn Ulrik Larsen, formand for Skole- og Dagtilbudsudvalget i Aabenraa Kommune, på kommunens hjemmeside.

Den nye skole skal placeres i forbindelse med Rugkobbelskolen på Tøndervej 90. Den skal have fire spor og rumme ca. 900 elever. Aabenraa Kommune har budgetteret med i alt 80 mio. kr. til om- og nybygning til den nye skole.

Da Rugkobbelskolens matrikel på Tøndervej ikke er stor nok til hele skolen, har Aabenraa Kommune købt den tidligere medicinalgrossist Max Jenne A/S´ ejendom på Dronning Margrethes Vej 60. Den ligger umiddelbart på den anden side af Vestvejen over for Rugkobbelskolen, og bygningerne er i så god stand, at de skulle tænkes ind i løsningen.

I alt 20 totalrådgiverhold viste interesse for at deltage. Af dem blev fem prækvalificerede til konkurrencen: Arkitema, Cowi, Rubow arkitekter, RUM og Friis & Moltke.

Efter sommerferien vil det vindende forslag blive bearbejdet og tilpasset de detaljerede brugerønsker, omkring årsskiftet 2012/2013 eller umiddelbart efter vil byggeriet blive udbudt til håndværkerne, og til august 2014 vil den nye skole stå klar til eleverne og medarbejderne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125