23948sdkhjf

O.V. Engstrøm forklarer konkurs

Konkurserne rammer i stigende grad de ældre virksomheder. Blandt disse hører entreprenørvirksomheden fra Svendborg.
Stadig flere ældre virksomheder rammes af konkurs, viser tal fra Danmarks Statistik, som Ugebrevet A4 har analyseret. Mens fire af ti konkursramte virksomheder i 2009 havde seks eller flere år på bagen, var andelen i 2012 steget til 50 procent.

En af de virksomheder, som sidste år knækkede nakken, var entreprenørvirksomheden O.V. Engstrøm A/S i Svendborg.

- Nedgangen i byggeriet påvirkede os meget. De store virksomheder tog pludselig flere ordrer hernede og sænkede prisen, så vi manglede omsætning. Jeg skulle nok have fyret nogle folk noget før, siger Ove Engstrøm i dag til Ugebrevet A4 om forløbet.

Læs også: Svendborg-entreprenør er gået konkurs

O.V. Engstrøm blev stiftet i 1981 og efterlod 52 ansatte med løn til gode, da virksomheden gik konkurs. For Ove Engstrøm selv var forløbet særligt hårdt, da han midt i konkursen mistede sin kone gennem 48 år for fire måneder efter begravelsen at modtage en meddelelse om, at banken ikke længere ville yde kredit.

- Det var sgu ikke sjovt. Når toget først kører, kommer ravnene og alle advokaterne, som er lige så slemme som kurator. Det var forfærdeligt. Jeg oplevede, hvordan de forsøgte at få mest muligt i kassen alle sammen, fortæller han.

Ove Engstrøm undgik dog personlig konkurs og arbejder i dag fortsat i byggebranchen, oplyser ugebrevet.

Byggeriet hårdt ramt af konkurser
Ifølge Dansk Byggeri gik 752 byggevirksomheder konkurs sidste år, og det er dobbelt så mange virksomhedslukninger som før krisen.

- Niveauet af konkurser ligger meget højt i byggeriet for øjeblikket. Det skyldes en grim cocktail af tre ting: Konkurrencen er meget hård blandt danske håndværkere, hvor der er mange om buddet. Samtidig er interessen fra udenlandske virksomheder skærpet. Bankerne slikker sårene efter finanskrisen, så de begrænser udlånene, men netop byggevirksomhederne har behov for kreditter under byggeprocessen, siger seniorøkonom i Dansk Byggeri, Finn Bo Frandsen, til Ugebrevet A4.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078