23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Kreative tanker om flere byggegrunde

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Flere steder i landet søger typehusfirmaer med lys og lygte efter byggemodnede byggegrunde. Det sker i kølvandet på voldsom efterspørgsel efter nybyggede huse, herunder typehuse og i lyset af, at kommunerne fornuftigt nok trak følehornene til sig, da efterspørgslen på byggemodne grunde for nogle år siden nåede et nulpunkt.

Nu er efterspørgslen på byggegrunde igen stigende og de mest vakse kommuner er i fuld gang med at få byggemodnet passende arealer, så efterspørgslen kan dækkes. Andre kommuner hænger gevaldigt i bremsen og er først så småt begyndt at vurdere om man skal udstykke yderligere og øge aktiviteterne på byggemodningsområdet.

For kommunerne i Udkantsdanmark kan den øgede efterspørgsel på byggegrunde i nogle tilfælde være med til at skabe ny aktivitet og tiltrække nye skatteborgere. Det er især i de kommuner, hvor pendlerafstanden til de store byer stadig er acceptabel og hvor der kan tilbydes nogenlunde velfungerende pasnings- og skolefaciliteter. For de kommuner, der ”ligger langt væk fra det hele” og som ikke har tidssvarende og attraktive faciliteter, vil det nye byggeboom blot flytte flere borgere væk.

Det giver imidlertid ingen mening at forholde sig negativt til den gode udvikling i typehusbranchen. Men måske kan et par kreative Udkantskommuner sammen med et par kreative typehusfirmaer alligevel finde en model i en tid, hvor der er mangel på byggegrunde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14