23948sdkhjf

Tager høje sygefraværstal fra byggeriet med sindsro

Sygefravær i bygge- og anlægsbranchen trækker gennemsnittet op på det private arbejdsmarked, viser nye tal

Bygge- og anlægsbranchen oplever mere sygefravær end gennemsnittet på det private arbejdsmarked. Det viser tal fra Danmarks Arbejdsgiverforening.

Økonom Maria Elisabeth Kjærsgård-Jensen fra Tekniq – Arbejdsgiverne tager dog tendensen med sindsro:

- Der er flere faktorer, der må forventes at spille ind, når bygge-og anlægsvirksomhederne er placeret så forholdsvist højt. Der er for eksempel andre brancher inden for bygge- og anlæg med et traditionelt højt fravær, der kan være med til at trække tallet op, siger hun i en pressemeddelelse fra organisationen.

Sygefravær opdelt på hovedbrancher 2023
Arbejdere Funktionærer Alle
Fremstillingsvirksomhed 5,0 pct. 2,5 pct. 3,8 pct.
Bygge- og anlægsvirksomhed 4,5 pct. 2,6 pct. 4,0 pct.
Serviceprægede erhverv 3,9 pct. 3,5 pct. 3,7 pct.
I alt 4,4 pct. 3,2 pct. 3,7 pct.
Kilde: Dansk Arbejdsgiverforening

For bygge- og anlægsvirksomheder viser de nye tal et sygefravær på 4,5 pct. på tværs af køn. Kun fremstillingsvirksomheder oplever et højere sygefravær i kategorien ”Arbejdere.”

Her er sygefraværet 5 pct. Dermed er sygefraværet i bygge- og anlægsvirksomheder 0,8 procentpoint højere end gennemsnittet på tværs af køn og brancher, der er på 3,7 pct.

Maria Elisabeth Kjærsgård-Jensen understreger, at der er tale om foreløbige tal. En mere detaljeret udgivelse kommer til efteråret.

- Det helt præcise billede har vi først til september, men for nu kan vi glæde os over at have foreløbige tal, der på et tidligt tidspunkt giver os en idé om udviklingen i sygefravær efter Corona, siger Maria Elisabeth Kjærsgård-Jensen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094