23948sdkhjf

Du kan meget mere, end du tror

| Medlemsnyhed | Indrykket af HumanTrust A/S

Som kandidat skal du ikke lade dig begrænse af din nuværende branche

Når du tænker disse spørgsmål igennem, skal du prøve at forestille dig en ideel verden, hvor du har frit valg og ikke nødvendigvis tager udgangspunkt i det job, du har nu. Du skal netop ikke lade dig begrænse af en branche eller nøjes med at kigge på den nærmeste konkurrent. Faktisk er det en god idé at tænke langt bredere.

Læs også: Vær klar til et sporskifte på dit arbejde.

Det fører frem til næste, vigtige skridt: Hvad har jeg, som kan bruges i det næste job – uanset hvilken branche, der er tale om?

At kortlægge sine egne erfaringer, styrker og personlighed er ikke nødvendigvis enkelt. For nogle vil det tage få øjeblikke, mens andre vil gå frustrerede rundt om opgaven i dagevis. Men det er en stærk og meningsfuld øvelse, som – påstår vi – faktisk vil give dig en langt større platform at søge videre fra.

Hvad driver dig? Hvad får dig til at bremse op eller undvige? Hvad kan du ikke trives med – og hvad får det bedste frem i dig? Hvad er dine mest klare karaktertræk – og hvilke egenskaber er måske godt gemt i øjeblikket?

Pointen med spørgsmålene er, at du skal se på dine egne ressourcer i en ny sammenhæng. I virkeligheden er det logisk: Er du stærkt serviceminded, vil du være det, uanset hvor du arbejder. Er du god til at pleje og fastholde kunder, forsvinder den evne ikke, fordi du skifter branche. Har du styr på personaleledelse og udvikling, er det en evne, mange arbejdspladser efterlyser.

Læs også: Skjul ikke dine svage sider til jobsamtalen.

Hvis du er helt sikker på, at du skal være i den samme branche resten af dit arbejdsliv, er det selvfølgelig i orden. Vores erfaring er bare, at de fleste sagtens kan se sig selv arbejde andre steder – men ofte viger de tilbage, fordi de ikke tør. Og det er synd.

Du skal selv tage det første step og se dig selv i en anden sammenhæng, for vi vurderer dig på andet og mere end det rent faglige. Vi vil gerne kende din fortid, men vi er mere interesserede i, hvor det kan føre hen – ikke kun hvordan du er nået frem til i dag.

Kan du ikke drage en parallel fra din nuværende eller tidligere branche over i en ny branche, du søger job i, skal du ikke forvente, at andre kan. At du ikke har brancheerfaring, behøver ikke være en stopklods – blot du kan begrunde, hvad virksomheden får ud af dine kvaliteter. Og det kræver, at du har gjort dit forarbejde og overfor dig selv sat ord på, hvad du gerne vil, og hvad du kan bidrage med.

Derfor handler jobsøgning ikke altid om den helt rigtige uddannelse; det handler også om erfaring. Og det handler ikke om, at du har eller har haft en tilsvarende titel; det er langt vigtigere, at din indstilling og dine værdier kan fylde jobbet ordentligt ud.

Det skal du selv kunne finde og forklare. Øvelsen kan være svær, men den er både nødvendig og givende; ikke mindst fordi det både kan åbne dine egne øjne for nye muligheder og helt nye brancher.

Interesseret i flere nyheder og mere inspiration fra HumanTrust?
Klik her og vælg selv de emner, som interesserer og optager dig.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
HumanTrust A/S

Bredskifte Allé 5, st. tv.
8210 Århus V
Danmark
HumanTrust A/S

Send til en kollega

0.113