23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Private boligejere overladt til sig selv

Med det nye bygningsreglement er private boligejerne overladt til sig selv og står med det fulde ansvar for byggesagernes dokumenter. Der er ikke længere nogen kommunal kontrol og indenfor erhverv kontrolleres kun 10% af byggesagerne.

Det kan potentielt give rigtig store problemer. Bygherren - hvad enten vi taler privat eller erhverv - kan komme til at hænge på store omkostninger, hvis godkendelser og certifikater ikke foreligger, og der opstår problemer med byggeriet.

Jysk Trykprøvning går i front
Direktør og ejer af Jysk Trykprøvning, Vivi Gilsager udtaler: ”Jeg synes, det er meget at forlange, at bygherrerne, som følge af det nye bygningsreglement, selv skal sikre sig, at der foreligger kloakattester, trykprøvningsattester, energimærker mv. Det burde fortsat være kommunernes ansvar at der udføres 3. parts kontrol. I værste fald kan det koste bygherren i tusindvis af kroner, hvis dokumenterne mangler, og bygningen senere skal sælges videre.
Hvis regeringen ikke ønsker at bruge ressourcer på kontrol, bør de som minimum gøre dokumenterne elektroniske og indføre et system, hvor alle dokumenter på et byggeri ligger offentligt tilgængeligt. Det kunne være på Boligejer.dk, som mange kender allerede, og det ville hjælpe med at skabe overblik.”

Trykprøvning udføres uden kontrol
En anden betænkelig ting i regelsættet er iflg. Vivi Gilsager: ”Der er ingen krav om uddannelse, certificering eller andet til de personer, der udfører trykprøvning. Det kan i værste fald betyde, at en bygning, som er kontrolleret af en person uden uddannelse og baggrund inden for trykprøvning vurderer, at bygningen ikke er tæt nok og derfor forlanger ekstra arbejder af håndværkerne i 100.000 kroners klassen eller omvendt, at de vurderer, at bygningen ér tæt, uden den reelt er det. Det kan forårsage råd og svamp i konstruktionen og være fatal. Det synes jeg ikke, bygherrerne kan være tjent med.”

Jysk Trykprøvning A/S
 Jysk Trykprøvning er byggeriets partner inden for trykprøvning, energimærkning, lydmåling, termografi og byggeteknisk rådgivning. Virksomheden har 12 års erfaring og Vivi Gilsager, som er direktør/ejer, er strategisk formand for brancheforeningen Danske Bygningskonsulenter og teknisk revisor i Energistyrelsen. Medarbejderne er godkendte energikonsulenter og har bestået den frivillige uddannelse for tætningsprøvning. Professionel rådgivning i projekteringsfasen og løbende er en væsentlig del af Jysk Trykprøvnings ydelse til markedet. Der løses opgaver for professionelle og private i hele landet og virksomheden er ISO9001 certificeret.

Jysk Trykprøvning A/S
Møllevej 4A
8420 Knebel
Syddjurs Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30358678
P nummer: 1013124333

Kontaktperson

Vivi Gilsager
Direktør, bygningstester, energikonsulent
+45 40172342 vivi@trykproevning.dk

Send til en kollega

0.046