23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Brandsikring med systemløsninger

Som en del af den nye standard for brandsikring af ventilationsanlæg, DS 428:2019, findes der flere standardmetoder.

På den baggrund har Systemair sammensat en række systemløsninger, der vil gøre det nemmere og mere overskueligt at projektere med standardmetoderne.

DS 428:2019 er opdelt i tre dele: Funktionskrav, standardmetoder, der opfylder funktionskravene, og beregningsmæssige løsninger. Standardmetoderne er indført for at gøre det nemmere at bruge standarden, og de har samtidig den fordel, at entreprenøren kan anvende dem uden, at det er nødvendigt at præsentere yderligere dokumentation af, at sikkerhedsniveauet er overholdt.

”Standardmetoderne er en vigtig del af DS 428. Den nye standard har flere standardmetoder, der gør det lettere at finde præcis den løsning, der passer til det konkrete byggeri og dets anvendelse”, fortæller marketingchef Birgit Knuden fra Systemair, som selv var en del af arbejdsgruppen bag DS 428. ”Standardmetoderne er et godt udgangspunkt, og de er med til at gøre funktionskravene og dermed sikkerheden mere tilgængelig”.

Systemair har valgt at tage standardmetoderne et skridt videre og har udarbejdet systemløsninger for henholdsvis de spjældsikrede og de røgventilerede systemer. ”Vi har ønsket at gøre det mere enkelt for vores kunder at anvende standardmetoderne. Derfor giver vi dem et komplet overblik med vores systemløsninger”, siger Birgit Knudsen.

Systemairs systemløsninger indeholder eksempelvis en kabelplan for hvert system, og de præsenterer et overblik over de komponenter, der hører til den enkelte systemløsning.

Styr på certificeringerne

Et andet vigtigt element i den nye standard er, at der er nye krav til produktcertificeringer, bl.a. skal røgkontrolspjæld og røgventilatorer nu være europæisk certificerede for, at de må anvendes. Derudover er der nye krav til brandsikringsautomatikken, som ifølge DS 428:2019 udover at styre og kontrollere komponenter også skal håndtere flere nye funktioner. Et af de nye tiltag er et fejlpanel med visuel og akustisk alarm, som skal anvendes ved hvert system, og der anvendes også flere temperaturfølere end tidligere. Til gengæld skal motionering af systemet nu kun ske hver måned i stedet for hver uge.

”Vi har sikret, at de produkter, der er anvist i standardmetoderne og er en del af vores systemløsninger, er certificeret i henhold til kravene i DS 428:2019”, siger Birgit Knudsen. ”Brandsikringsautomatikken er desuden beskrevet i detaljer, så det er nemt at se hvor mange af de enkelte komponenter, der skal projekteres med. Der indgår også en detaljeret beskrivelse af de enkelte komponenter og deres funktion”.

”Vores mål med at udarbejde systemløsningerne er at gøre projekteringsarbejdet hurtigere og lettere for vores kunder”, siger Birgit Knudsen. ”Hvis der er spørgsmål, er vi som altid parate til at hjælpe på telefon eller ved et personligt møde”.

Systemair A/S
Ved Milepælen 7
8361 Hasselager
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK82378014
P nummer: 1003206416

Send til en kollega

0.054