23948sdkhjf

Cola udlægger klimavenlig asfalt i Jylland og på Fyn

| Medlemsnyhed | Indrykket af Colas Danmark A/S

Kørsel på klimavenlig asfalt nedsætter brændstofforbruget. Det skyldes asfaltens specielle sammensætning, som giver lavere rullemodstand mellem bilens dæk og vejen.

Colas skal udlægge klimavenlig asfalt (slidlag) på fire motorvejsentrepriser, M90 inklusive ti ramper, M40 ved Nyborg, M50 og to rampespidser ved Kolding samt M60 ved Skærup nord for Fredericia. Entrepriserne er vundet i licitation, og Colas udlægger de klimavenlige belægninger i perioden juni-september 2020. 

I Nordjylland skal Colas efter sommerferien udlægge klimavenlig asfalt (slidlag) på 27 km motorvej og ti ramper mellem motorvejskryds Vendsyssel til Brønderslev i nordgående retning og på dele af strækningen i sydgående retning.  I Sydjylland og på Fyn er der tale om ca. i alt ca. 5,5 km klimavenlig slidlag, som udlægges henover sommeren, fortæller regionsdirektør Thomas Jørgensen fra Colas.

Mindre brændstof, mindre støj og høj kvalitet

Vejdirektoratet har siden 2011 arbejdet med udvikling af den nye klimavenlige asfalt og har sammen med blandt andet Colas udlagt teststrækninger flere steder i landet. Målinger og analyser fra teststrækningerne viser nu, at der er positive samfundsøkonomiske gevinster ved at udlægge klimavenlig asfalt eller KVS, som asfalten også hedder. Der er nemlig en gevinst at hente på både brændstofbesparelse, CO2-udledning, holdbarhed og støjreducerende egenskaber.

Win-win for hele samfundet

Colas glæder sig til at udlægge klimavenlig asfalt for Vejdirektoratet ved Vestbjerg, Nyborg, Fredericia og Koldning.

-Det er både spændende og en glæde at medvirke til projekter, som får samfundsnyttig værdi. Og det er en win-win for hele samfundet, når bilisterne sparer brændstof og udleder mindre CO2 - og belægningstypen i øvrigt forventes at være lige så holdbar som den traditionelle asfalttype der bruges på statsvejene, siger Thomas Jørgensen.

Læs mere


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Colas Danmark A/S

Fabriksparken 40
2600 Glostrup
Danmark
Colas Danmark A/S

Send til en kollega

0.094