23948sdkhjf

Akustik, lys og luft skal understøtte arkitekturen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Fischer Danmark A/S

Men der er forskel på rum, og derfor skal den akustiske oplevelse variere.

Man kan godt tale om, hvad en god akustisk oplevelse er, selv om det i bund og grund er meget individuelt, hvordan forskellige mennesker har det med lyd og støj. Nogle synes det er inspirerende at arbejde i et kontormiljø som genlyder af aktivitet, hvor andre vil opleve det samme lydmiljø som forstyrrende og støjende.

”Generelt er den gode akustiske oplevelse, at du mærker en samhørighed mellem akustik, arkitektur, lys, luft og temperatur i rummet. Hvis de elementer spiller sammen, vil de fleste mennesker føle, at det er et behageligt sted at opholde sig,” siger akustiker Søren Vestbjerg Andersen, Acoustica, Sweco, og fortsætter:

”Træder du ind i et mindre og dunkelt rum, forventer du en dæmpet akustik. Rummet lukker sig sammen sådan lidt huleagtigt, og det skal lydmiljøet afspejle. Omvendt skal der være mere klangfuldt, hvis rummet er stort, åbent og lyst. På den måde skaber du forskellige oplevelser. Rum og bygninger må gerne overraske eller inspirere. Hvis du får den samme akustiske oplevelse i en smal korridor og i et stort, åbent rum, bliver det en flad omgang. Derfor er det vigtig at arbejde med skift i byggematerialer, vægge, lofter og gulvbelægninger.”

Foto: Niels Nygaard. Swecos atrium er et multifunktionsrum, og der er skabt en dæmpet akustik, der understøtter de mange funktioner. 

Læs hele vores interview med Søren Vestbjerg Andersen  

Akustikløsninger  


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Fischer Danmark A/S

Holmstrupgaardvej 4
8220 Brabrand
Danmark
Fischer Danmark A/S

Send til en kollega

0.094