23948sdkhjf

Trægulve lider under ustabile forhold

| Medlemsnyhed | Indrykket af Condair A/S

Trægulve og træmøbler lider når den relative luftfugtighed svinger for meget i løbet af året.

Buler i trægulvet, sprækker og mellemrum mellem brædderne. Dette er alle eksempler på problemer som trægulve kan give henover året og give den ene hovedpine efter den anden for at prøve og fixe det.

En årsag til disse skader kan sagtens være den relative luftfugtighed i rummet, som kan svinge meget fra sommer til vinter.

Om sommeren, når luftfugtigheden uden for er naturligt højere, absorbere trægulvene mere fugt fra luften, som gør at træet udvider sig og hvis der ikke er plads mellem brædderne for udvidelsen, så kan det risikere at bule op.

Om vinteren er det dog stik modsat. Der vil luften være mere tør, så fugten i træet vil blive trukket ud og træet vil krympe og give sprækker og mellemrum mellem brædderne.

Dette sker ikke bare i hjemmet, men også på arbejdspladserne, og derfor er det vigtigt at opretholde en stabil luftfugtighed indenfor så fugten holdes under kontrol. Og det er ikke kun for gulvene fordi det kan ligeså vel ske for reoler, skabe og andet træværk.

Vi har samlet noget god og relevant viden, hvis du kunne tænke dig at blive klogere på, hvordan du passer bedre på dit trægulv og træmøbler. 

Bliv klogere på problemer med trægulve


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Condair A/S

Parallelvej 2
8680 Ry
Danmark
Condair A/S

Send til en kollega

0.156