23948sdkhjf

Systemair løfter ventilationsaggregater til nyt hygiejnenive

| Medlemsnyhed | Indrykket af Systemair A/S

Hygiejne har sjældent været så stort et tema som nu. Det gælder også i Systemair, som har arbejdet målrettet mod en VDI 6022-1 certificering af Geniox ventilationsaggregater.

“Formålet med et ventilationsaggregat er at sikre et sundt indeklima. Derfor bør alle ventilationsaggregater som udgangspunkt være hygiejniske,” siger produktchef Claus Pedersen. ”Hygiejniske aggregater skal ikke kun være forbeholdt hospitaler. Det er også vigtigt i komfortventilation generelt, og derfor giver vi nu kunderne mulighed for at tilvælge et VDI 6022-1 certificeret Geniox aggregat.”

Coronakrisen som katalysator

Coronakrisen har i den grad sat fokus på hygiejne og samtidig indeklima. Det kunne også mærkes ved Systemair, hvor arbejdet med hygiejnecertificering blev opprioriteret som følge af Covid-19.

”Hygiejne har været et fokuspunkt, siden vi startede udviklingen af Geniox. Det har derfor hele tiden været vores plan at sikre en hygiejnecertificering af Geniox,” siger Claus Pedersen. ”Det er klart, at vi har været udfordret af Covid-19, men det har omvendt også været en katalysator for, at vi kom i mål.”

”Vi startede de forberedende undersøgelser omkring VDI 6022-1 i slutningen af 2019 med et mål om at sikre en certificering i løbet af 2020. Men da Coronakrisen ramte, skruede vi op for ambitionerne og satte et mål om at have certifikatet inden sommerferien,” fortæller Claus Pedersen. ”Det klarede vi i midten af juli, og nu er vi klar i produktionen til at levere VDI 6022-1 certificerede ventilationsaggregater.”

VDI 6022-1 certificering

VDI er en forkortelse for Verein Deutscher Ingenieure (tyske ingeniørers forening). VDI har udarbejdet et sæt retningslinjer, som sætter overliggeren for hygiejne i ventilationsbranchen. VDI 6022 beskriver indendørs luftteknologi og indendørs luftkvalitet, og formålet med den er at skabe et sundt indeklima i bygninger. VDI 6022-1 definerer hygiejnekrav for systemer og produkter til ventilation og air conditioning.

Et af hovedpunkterne i VDI 6022-1 er tilgængelighed. Geniox ventilationsaggregater giver operatøren mulighed for at rengøre alle dele af aggregatet. Det betyder, at han har adgang til alle komponenter, enten inde fra aggregatet eller ved at tage komponenten ud. Systemair har også designet Geniox med glatte overflader uden huller eller sprækker, hvor skidt kan samle sig. Samtidig anvender virksomheden ISO 846-certificerede materialer, som hindrer svampevækst og ikke svækkes som følge af bakterier og mikroorganismer.

Tredjepartscertificering er ikke en selvfølge

Systemairs certifikat er udstedt af SYNLAB, som er et eksternt laboratorium i Tyskland, der auditerer i henhold til VDI 6022-1.

”Tredjepartscertificering er ikke en selvfølge eller et krav i forhold til VDI 6022-1. Men for os er det vigtigt at gøre det enkelt og gennemskueligt for kunderne, så de ved, at vores produkter følger retningslinjerne til punkt og prikke,” fortæller salgsdirektør Bo Sterner.

”Vi har mærket en klar stigning i efterspørgslen på hygiejniske ventilationsaggregater og et generelt øget fokus på hygiejne i markedet,” siger Bo Sterner. ”Med certificeringen giver vi kunderne sikkerhed for, at Geniox ventilationsaggregater bliver bygget i overensstemmelse med de høje hygiejniske krav i VDI 6022-1.”

Læs mere på www.systemair.com/da/hygienicbydesign.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Systemair A/S

Ved Milepælen 7
8361 Hasselager
Danmark
Systemair A/S

Send til en kollega

0.078