23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Miljøvenligt byggeri

Bæredygtigt byggeri kommer i flere udgaver – rådgivende ingeniører Erasmus & Partnere føler sig godt klædt på til at rådgive om de rigtige løsninger

Bæredygtighed i byggeri og anlæg vinder lige så stille frem, og fra at være en næsten science fiction-agtig øvelse er det i dag blevet en realistisk tankegang, der indarbejdes i de fleste byggerier – i ét eller andet omfang. Der er stadig langt mellem 100 % bæredygtige byggeprojekter i Danmark, men overvejelser om elementer som energiforbrug, materialevalg, byggemåde, håndtering af klimaændringer samt ressourcespild/-genbrug indgår i de fleste.

En LCA-beregning viser vej

En stor del af verdens energi- og ressourceforbrug går til byggeri – udvinding af råstoffer, transport, opførelse, brug, vedligehold, renovering og nedrivning. Forudsætningen for at ændre på dette er i første omgang viden om og fokus på, hvor der kan sættes ind – og her kan en LCA, en LivsCyklusAnalyse, hjælpe med at kortlægge byggeriets påvirkninger af miljøet og identificere de rigtige valg.

Bæredygtigt træbyggeri

Træbyggeri er i Danmark traditionelt forbeholdt fritidshuse, men der kommer mere og mere fokus på træ som et miljørigtigt byggemateriale – både som bærende konstruktioner og som facader.

- Træ som byggemateriale er én af vore kernekompetencer, siger ingeniør og adm. dir. Thomas Ellitsgaard hos rådgivende ingeniører Erasmus & Partnere.

- Vi har været involveret i udviklingen af en række elementbyggesystemer i træ, der kan produceres og monteres under miljørigtige forhold, ligesom vi har mange års erfaring med modulbyggeri i træ. Fordelen ved at bygge i præfabrikerede elementer ligger bl.a. i, at der kan skabes ensartethed, og støjplagerne på byggepladsen kan reduceres, ligesom de vejrmæssige påvirkninger af byggeriet undervejs minimeres.

Miljøcertificeret byggeri

Hvis man ønsker at gå hele miljøvejen med sit byggeri, er en DGNB-certificering løsningen. Her vurderes byggeriet ud fra fem overordnede kvaliteter - miljø, økonomi, sociale forhold, teknik og proces, og der gives point ud fra en lang række kriterier og underkriterier. Den endelige pointstilling afgør, om byggeriet kan DGNB-certificeres og i givet fald om det får sølv, guld eller platin certifikat. DGNB handler både om at bygge bæredygtigt mht. miljø og økonomi OG om at skabe rum, hvor brugerne trives.

Klimaændringerne sætter deres spor i arbejdsprocessen

Miljørigtig projektering omfatter også overvejelser om skybrud og de enorme mængder af regnvand, vi oplever i dag. For at undgå oversvømmelser og store skader på bygninger, veje og haver lægges der stor viden og mange kræfter i at projektere og dimensionere anlæg, der kan tackle og udnytte regnvandet. Drænanlæg, klimaveje, faskiner, nedsivningsanlæg, regnvandsbede og genbrug af regnvand skal alt sammen med i overvejelserne omkring byggeprojekter i alle størrelser, og alternative løsninger må ofte udvikles af erfarne og kreative fagfolk.

Miljørigtigt team

Med et team af miljørådgivere, der tæller eksperter i træbyggeri, certificeret rådgiver i bæredygtighed, regnvandskonsulent, DGNB konsulent og specialister inden for energi, installationer og bærende konstruktioner som alle kontinuerligt udvider deres ekspertise, føler Thomas Ellitsgaard og hans kompagnon Lasse B. Jørgensen, at firmaet er godt rustet til at yde kunder og samarbejdspartnere den rigtige rådgivning.

Erasmus & Partnere A/S
Åstrupvej 10
9800 Hjørring
Hjørring Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28493584
P nummer: 1011158311

Kontaktperson

UOL
Ulla O. Linna
ulla@erasmus.dk

Send til en kollega

0.065