23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Er din virksomhed klar til sommerens høje luftfugtighed?

Flere virksomheder og produktioner er afhængige af en bestemt luftfugtighed, for at undgå variationer i produktionen og andre driftsproblemer samt dannelsen af mug og skimmelsvamp. Alligevel kommer sommerens høje luftfugtighed bag på mange.

Nøjagtig fugtkontrol og stabil luftfugtighed er afgørende for mange virksomheder og produktioner. Bliver luftfugtigheden for høj, eller stiller produktionen krav om en specifik luftfugtighed, kan det være nødvendigt med en affugter. Men flere undervurderer behovet for affugtning i de kommende måneder, hvor mere fugtig luft indfinder sig. Der opstår derfor ofte et akut behov for at sænke fugtniveauet, der ellers kunne være undgået.

Vælg den rette affugter

For at kunne opretholde et sundt og produktivt indeklima, kan det være nødvendigt med en affugter for at sikre, at luftfugtigheden ikke bliver for høj. I valget af affugter er det vigtigt at vurdere, hvor ofte affugteren skal køre, hvor mange liter vand den skal fjerne, og hvor meget den skal kunne få luftfugtigheden til at falde for at sikre produktionen. Overordnet set skelnes der mellem to metoder, når man affugter: Adsorptionsaffugtning og kondensaffugtning.

Adsorptionsaffugtere

En adsorptionsaffugter er særdeles velegnet til at fjerne fugt fra luften ved lave temperaturer, lave fugtighedsniveauer eller ved behov for stor kapacitet. Det betyder også, at den kan køre i minusgrader. Det gør den særligt velegnet i produktionsmiljøer og i pharmaindustrien, hvor processerne i produktionen er afhængige af en nøje kontrolleret luftfugtighed. Her er der brug for en affugter, der kan køre året rundt uden at miste kapacitet, når temperaturerne svinger.

Kondensaffugtere

En kondensaffugter fungerer bedst ved højere temperaturer og en høj luftfugtighed. Samtidig anvender affugteren en intern køleflade ved affugtning. Derfor ser man ofte en kondensaffugter blive brugt om sommeren ved lagre og depotrum, hvor der i denne periode er et behov for at få fjernet fugt. Men den kan også anvendes i kælderrum og tørrerum og i ejendomme med pool- og spaområder, hvor man gerne vil undgå et alt for højt fugtniveau.

Om du skal have en adsorptionsaffugter eller en kondensaffugter kræver ofte en beregning. Hos Condair står vi klar til at beregne dit behov og ud fra denne beregning vejlede dig til rette løsning.

Condair A/S
Parallelvej 2
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15200537
P nummer: 1000879263

Send til en kollega

0.062