23948sdkhjf
Del siden
Annonce

En hjælp til en kronisk hovedpine

Alt tyder på, at udvendig solafskærmning er en afgørende markør for et bedre indeklima i morgendagens grønnere huse. Det gælder både i forhold til energi, klima og ikke mindst vores velvære.

Tal taler ofte et tydeligt sprog. Derfor bør vi også tage det seriøst, når undersøgelser og forskning fortæller, at en fornuftig løsning med solafskærmning monteret på den ydre side af en bygning kan minimere dens energiforbrug med op til 30 %.

Grønt, glas og godt indeklima
Det er samtidig ikke hele historien. For den kan også forbedre vores velbefindende og generelle sundhed betragteligt.

Ikke mindst her i vores skandinaviske klima på den nordlige halvkugle, hvor vi har så talrige byggerier med store glasarealer og et tiltagende antal supertætte lavenergihuse.

Til netop de byggerier er udvendig frem for indvendig afskærmning mod solen at foretrække.

Det er den bl.a. fordi, den ikke varmer selve bygningen og murstene op, men derimod forhindrer varmen i at slippe ind i huset.

Fordi den regulerer sol- og varmeindstrålingen effektivt. Fordi den ikke blot reducerer temperaturen i selve rummene. Og fordi den er afgørende i forhold til at overholde energirammen.

Og så har den som nævnt ikke mindst positiv indvirkning på bl.a. beboeres og medarbejderes velvære. Det betyder faktisk noget, at lysindfald og -mængde er så optimal i løbet af dagen som muligt.

Læs også: Hold varmen ude og energien nede med ét greb

Sorte tal og grønne værdier
I netop virksomheder og erhvervsliv har indeklimaet mærkbar betydning for folks koncentrationsevne og effektivitet.

Der er altså ikke kun bløde og grønne værdier i spil, men også eftervirkninger på bundlinjen og konsekvenser for firmaets konkurrenceevne at tage højde for.

Hvis man udelukkende kigger på effekten af nogle få procents nedsat præstationsevne og sygefravær pga. ringe indeklima, så ser det måske ikke ud af så meget.

Men meget ofte er medarbejderlønninger virksomhedernes største udgiftspost. Og så løber det op, ikke kun globalt set og grønt-fornuftsmæssigt i forhold til klima, men også økonomisk set.

Og her er det en pointe, at en investering i en gennemtænkt indeklimaløsning med solafskærmning og en strategi for bygningens samlede styring og automatik i gennemsnit kun udgør max. én procent af den samlede lønsum.

Bedre indeklima til nordboerne i glashuse
Det er ingen hemmelighed, at det er tid at handle i forhold til klimaet. I forhold til klodens nuværende og forestående udfordringer, som det bl.a. fremgår af den seneste hovedrapport fra FN’s Klimapanel.

Udvendig solafskærmning er nok en mindre, men også en vigtig del af modsvaret på tidens nærmest kroniske hovedpine over energiforbrug og indeklima.

For der skal tænkes hele vejen rundt. I ressourcer, byggematerialer, livscyklus, gentænkning af det eksisterende byggeri, bio-kontekst, æstetik osv.

Det kalder i sig selv på mere helhedstænkning. At bygherrer, arkitekter, ingeniører og entreprenører arbejder tæt sammen med alle involverede parter gerne nærmest forud for starten af et projekt.

Designfasen er afgørende i vor tid på vejen mod den grønne omstilling.

Og meget gerne med tanke på udvendig solafskærmning inklusiv. Også når vi gentænker en eksisterende bygnings muligheder under renovering.

Af hensyn til både energi, indeklima og ikke mindst menneskers velvære i morgendagens grønnere bygninger. Det er en fælles interesse på flere fronter.

Fischer Danmark A/S
Holmstrupgaardvej 4
8220 Brabrand
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14553843
P nummer: 1000763056

Kontaktperson

RHJ
Rune H. Jensen
Kommunikation
+45 61 12 20 50 rhj@fischergroup.dk

Send til en kollega

0.078