23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Troldtekt's øget fokus på miljø og bæredygtighed skaffer miljøpris

På TUN BYG MESSEN 2010 modtog Troldtekt A/S mijøprisen på baggrund af virksomhedens miljøstrategi

På TUN BYG MESSEN 2010 modtog Troldtekt A/S mijøprisen på baggrund af virksomhedens miljøstrategi der blandt andet sikrer bæredygtighed gennem PEFC-mærkning, mulighed for genanvendelse, minimal miljøbelastning ved produktion samt bidrag til et godt indeklima og et godt arbejdsmiljø.

Troldtekt’s miljøvision er at være en ansvarlig virksomhed, der fremmer en bæredygtig udvikling. Troldtekt forsøger systematisk at nedbringe og minimere belastningerne fra produktion og produkter ved at bruge livscyklustankegangen. Vi fokuserer på de relevante miljømæssige egenskaber i forbindelse med:


1. De anvendte materialer og kemikaliers miljømæssige egenskaber

2. Fremstillingsprocessens forbrug af ressourcer og udledninger til vand, jord og luft

3. De transportprocesser, Troldtekt har indflydelse på, i produkternes livscyklus

4. Miljømæssige belastninger i forbindelse med brug af produktet

5. De miljømæssige belastninger i forbindelse med bortskaffelse af produktet


Materialer
Troldtekt er et 100% naturprodukt af træ og cement. Troldtekt bliver produceret i Danmark af danske råvarer – træ fra de danske skove og cement fra Aalborg Portland. Træet er desuden PEFC certificeret hvilket er en garanti for, at træet i det mærkede træbeton kommer fra bæredygtig skovdrift.

Produktion
Produktionen af Troldtekt sker i et lukket system uden udledning af spildevand. Produktionen er kendetegnet ved en meget miljøvenlig anvendelse af råstoffer og en produktion, der minimerer den eksterne miljøbelastning.

Transportprocesser
Troldtekt modtager primært råtræ fra nærområderne, altså fra skovene i det vestlige Jylland. Råtræet transporteres til fabrikken i Troldhede på råtræsbiler.
Forbruget af benzin og dieselolie til fældning i skovene og transport af råtræ til offentlig vej er meget begrænset.

Brug
Troldtekt er indeklimamærket i bedste kategorier i Dansk Indeklima Mærkning.
Dansk Indeklima Mærkning (DIM) er en frivillig mærkningsordning for byggevarer og produkters påvirkning af indeklimaet. Indeklimamærket stiller krav til produktet i dets brugsfase og omfatter produkternes påvirkning af luftkvaliteten i indeklimaet. Et indeklimamærket produkt har gennemgået en omfattende prøvning og har dokumentation for afgivelsen af kemiske stoffer til luften. For loftprodukter gælder endvidere, at de er prøvet med hensyn til afgivelsen af fibre og partikler

Bortskaffelse
Troldtekt kan komposteres i professionelle komposteringsanlæg, der udnytter biomasse til fremstilling af jordforbedringsmidler. Cementindholdet i Troldtekt øger iltningen i komposteringsprocessen, og træet indgår som organisk materiale i komposten.
Vi anbefaler i videst muligt omfang at aflevere Troldtekt affald til kompostering hos de lokale genbrugsanlæg.

Troldtekt A/S
Sletvej 2 A
8310 Tranbjerg J
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK45810011
P nummer: 1011753120

Send til en kollega

0.063