23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lavenergiarkitektur har brug for nye strategier

Der er stadigvæk fortalere for lavenergiarkitektur baseret på udnyttelsen af passiv solvarme, selvom det vil være mere hensigtsmæssigt at sammentænke vinter- og sommerforhold, mener arkitekt MAA, Ph.d. Rob Marsh, bæredygtighedschef, C.F. Møller

Det er en meget kompleks opgave at projektere og beregne en bygning, så den både lever op til de stramme energikrav i Bygningsreglementet og inkluderer en lang række faktorer, der kan være indbyrdes modstridende. Minimering af varmeforbruget skaber en konflikt mellem termisk indeklima, overophedning og dagslys.

”Det er selv sagt en kompliceret balancegang, og den betyder, at det er nødvendigt, meget tidligt i designprocessen, at inddrage og vurdere alle disse faktorer. Vi har brug for en mere nuanceret designproces for lavenergiarkitektur, hvor vi sammentænker energibesparelser med et godt termisk indeklima og ordentlige dagslysforhold,” forklarer Rob Marsh og tilføjer:

”Vi har også brug for en mere differentieret lovgivning, der tydeligt tager hensyn til, hvordan bygninger og deres tekniske installationer fungerer på forskellige årstider. Alt for mange i byggesektoren er låst fast i at løse vinterproblematikken, selv om vi efterhånden har de største problemer om sommeren, hvor overophedning er blevet den dominerende problemstilling.” 

Læs hele vores interview med Rob Marsh i vores Vidensbank  

Fischer Danmark A/S
Holmstrupgaardvej 4
8220 Brabrand
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14553843
P nummer: 1000763056

Kontaktperson

RHJ
Rune H. Jensen
Kommunikation
+45 61 12 20 50 rhj@fischergroup.dk

Send til en kollega

0.047