23948sdkhjf
Del siden
Annonce

istas app hjælper beboerne

EcoTrend. Sådan hedder istas app, der hjælper beboerne med at holde øje med både forbrug og indeklima til gavn for både pengepung og miljø.

EcoTrend er særdeles brugervenlig og setuppet er let forståeligt. Faktisk har ista testet app’en blandt beboere i forskellige boligtyper og aldersgrupper, for netop at opnå den bedst mulige tilgængelighed og hands-on, finde frem til, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer”, siger istas tekniske chef Jens Lunding. ”Dermed kan langt de fleste beboerne benytte informationerne i app’en til at forbedre deres forbrugsadfærd”. Undersøgelser viser, at hyppigere oplysninger omkring forbrug medfører et generelt fald på 10% i forbruget.

Det kan den 

App’en EcoTrend kan vise forbrug i økonomi, som alle kan forholde sig til. ”Enhederne er omregnet til kroner, så beboerne direkte kan se, hvad det koster dem. Man kan se sit forbrug i forhold til samme periode sidste år og i forhold til ejendommens gennemsnit. Det betyder, at man let kan få et overblik over, om man ligger på niveau, eller har brugt mere eller mindre energi. Dermed ses det straks om det acontobeløb, man har indbetalt holder; om man kan se frem til at få penge tilbage, eller om man får en ekstraregning.

Ud fra forbruget giver app’en spareråd og vejledning til, hvordan man kan reducere sit forbrug. ”Helt nyt er det også, at app’en viser, hvordan indeklimaet i lejlighederne har det. Man kan se, om der er fugtproblemer eller problemer med forhøjet CO2. Det kræver dog, at der er installeret fugt- og/eller CO2-målere”. Fremadrettet vil man også have alle sine dokumenter vedrørende sit forbrug samlet ét sted, nemlig i istas EcoTrend app. Det gælder varmeregnskaber og opgørelser samt informative forbrugsoplysninger.

Tjek forbruget på farten

Så i fremtiden er forbruget ikke bare en faktura i e-Boks. Beboerne har altid informationerne ved hånden, de kan tjekkes i toget eller nemt hentes frem, hvis man vil have et hurtigt overblik.

ista Danmark A/S
Borupvang 5B
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24232816
P nummer: 1003014358

Send til en kollega

0.047