23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hansgrohe vinder vigtig bæredygtighedspris

Vinderne af den eftertragtede tyske bæredygtighedspris German Sustainability Award 2024 er fundet! I kategorien ”Energi-, vand- og sanitetsteknik” overbeviste Hansgrohes bæredygtige tilgang ekspertjuryen, der gav firmaet en førsteplads.

”I sin branche står Hansgrohe Group for bæredygtig innovation i produktion og processer,” lyder juryens begrundelse. ”Der implementeres en lang række forbedringer på en systematisk og dedikeret måde. For eksempel sparer produkterne vand, uden det går ud over bruseroplevelsen. At spare vand er med til at beskytte klimaet. Med produkter, der holder længe, kan repareres og genanvendes, og som emballeres bæredygtigt, har Hansgrohe forpligtet sig til omstilling.”

Ansvar for mennesker og miljø
Hans Jürgen Kalmbach, CEO i Hansgrohe SE, tog imod det eftertragtede trofæ. „Det betyder utrolig meget både for vores virksomhed og for mig personligt, at Hansgrohe Group er blevet kåret som en pioner i branchen for vores bæredygtige tankegang og handlinger. Jeg er meget glad for denne udmærkelse, og det er alle vores medarbejdere i hele verden også,” siger Kalmbach. ”Den tydeliggør, at hensynsfuld ageren er fundamental for virksomheders økonomiske udvikling, og dette ikke på bekostning af mennesker og miljøet men til deres fordel. Bæredygtighed har faktisk været en integreret del af vores strategi og udgangspunktet for vores innovationer i årtier.”

Utrættelig indsats for en bæredygtig fremtid
Allerede længe før bæredygtighed var på alles læber, gjorde bruserspecialisten fra Schwarzwald en dyd ud af at føre en bæredygtig virksomhed. Det var Klaus Grohe, søn af virksomhedens grundlægger Hans Grohe, der allerede i 1987 lagde grundstenen til den grønne omstilling. Det var nemlig året for lanceringen af håndbruseren Mistral Eco, der sørgede for et 50 % lavere vandforbrug. Lige siden har virksomheden nået milepæl efter milepæl med vand- og energibesparende produkter, der samtidig bidrager til lavere CO2-udledning.

”Målet med vores bæredygtighedsstrategi er at spare på de ressourcer, som jorden får mindre og mindre af, eller som bidrager til den globale opvarmning,” forklarer Hans Jürgen Kalmbach. Den bæredygtige tilgang i Hansgrohe Group konkretiseres i form af tiltagene ”Skån vandets kredsløb,” ”Beskyt klimaet” og ”Bliv en del af den cirkulære økonomi.” I alt ti initiativer under disse overskrifter definerer konkrete målsætninger og projekter, som sammen gør virksomheden og produkterne bæredygtigere. På www.hansgrohe-group.com kan man læse mere om denne bæredygtighedsstrategi og finde Hansgrohe Groups aktuelle bæredygtighedsrapport.

Om German Sustainability Award
Den tyske bæredygtighedspris er, ifølge fonden bag, Europas største udmærkelse for miljømæssigt og socialt engagement. ”Vinderne er pionerer for forandring. Som gode eksempler og forbilleder viser de, hvordan miljømæssigt og socialt fremskridt hurtigere kan lykkes,” siger Stefan Schulze-Hausmann, bestyrelsesformand i fonden Deutscher Nachhaltigkeitspreis e.V. ”Prisen skal bekræfte virksomheder i deres bæredygtige tiltag samt skabe opmærksomhed i offentligheden om principperne i bæredygtig udvikling.”

For første gang blev den velrenommerede pris i år uddelt i 100 brancher. 150 uafhængige eksperter udgjorde juryerne, som har udpeget finalister og vindere på baggrund af deres ansøgninger og omfattende research. Man kan læse mere om prisen på www.nachhaltigkeitspreis.de/en.

Hansgrohe A/S
Jegstrupvej 6
8361 Hasselager
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10440033
P nummer: 1000077584

Kontaktperson

HM
Hansgrohe Marketing
marketing@hansgrohe.dk

Send til en kollega

0.094