23948sdkhjf
Del siden
Annonce

DS Flexhal afleverer 40.000 m² logistikbyggeri og sigter efter BREEAM Excellent-certificering

Den 15. marts fejrede projektdirektør Jeppe Ramskov Jeppesen sammen med resten af teamet fra DS Flexhal afleveringen af et logistikbyggeri for Taulov Dry Port i Prinsessens Kvarter i Fredericia. Logistikbyggeriet skal certificeres efter BREEAM Excellent – en certificering der repræsenterer høj standard for bæredygtighed.

BREEAM står for Building Research Establishment Environmental Assessment Method og er en engelsk bæredygtighedsstandard, som anvendes i 89 lande. Med et fortsat stigende fokus på mere bæredygtigt og ansvarligt byggeri, er det vigtigt at have en måde at sikre, at fremtidige bygninger lever op til en vis standard. Gennem byggeriet for Taulov Dry Port har DS Flexhal bragt al virksomhedens viden og ekspertise inden for BREEAM-certificering i spil.
 
”Standarder og certificeringer stiller krav til byggeriet, og der bliver mulighed for at måle og sammenligne byggerier – og belønne dem, som lever op til de skærpede krav. Det fungerer samtidig som et rigtig godt værktøj til dem, som ønsker at bygge med mere tanke for klimaet,” siger Saul Diez Lozano, entrepriseleder med speciale i bæredygtighed i DS Flexhal.
 
Det er Saul Diez Lozano, der har ledet certificeringen af DS Flexhals logistikbyggeri for Taulov Dry Port i Prinsessens Kvarter i Fredericia. Bygningen forventes som nævnt at opnå en BREEAM Excellent-certificering, hvilket bl.a. er et resultat af Saul Diez Lozanos store indsigt i bæredygtigt byggeri og de certificeringsordninger, der er efterspørges. Han har været involveret i projektet siden januar 2023 og har koordineret certificeringsrapporteringen gennem hele udførselsfasen.
 
”Det er i projekteringen af byggeriet, at man lægger det gode fundament for projektet, hvilket er rigtigt vigtigt. Men i udførselsfasen er man ude på pladsen, ser, hvor hurtigt bygningerne bliver til, og får snakket med alle de involverede i projektet – og det er her, at den vigtige dokumentation skal indsamles,” fortæller entrepriselederen om certificeringsprocessen.
 
Efter afleveringen af selve byggeriet bindes en sløjfe på det store dokumentationsarbejde, og om et par måneder sendes den omfattende rapport ind til BRE, som vurderer og derefter manifesterer certificeringen.
 
Logistikbyggeriet i Prinsessens Kvarter i Fredericia er ca. 40.000 kvadratmeter og har på baggrund af beliggenheden fået kaldenavnet "Prinsessens". Det er anden gang at DS Flexhal bygger i dette område, mens det er tredje gang, at virksomheden bygger for Taulov Dry Port.
 
Gennem projekteringen og udførslen af ”Prinsessens” har der været fokus på adskillige aspekter for at opnå BREEAM-certificeringen. Det indebærer f.eks. overvejelser i forhold til byggeriets omgivelser, energiforbrug og valg af byggematerialer. Bygningens store tagflade er forberedt til solcellepaneler, og ventilationssystemet til køl og varme er optimeret for at sikre energibesparelser og -effektivitet.
 
I forbindelse med BREEAM-certificeringen bliver der især lagt vægt på byggeriets påvirkning af omgivelserne. De træer og buske, som blev fældet i forbindelse med projektet, er bevaret i området og danner dermed nye levesteder for dyr. Projektet har desuden fokus på ansvarligt indkøb i forhold til brugen af produkter med miljøledelsessystemer som ISO14001 og BES 6001. "Prinsessens” blå mineraluldspaneler, som gør bygningens facade helt unik, er desuden dækket af BES 6001.
 
Saul Diez Lozano ser frem til at fuldføre BREEAM-certificeringen af projektet i Prinsessens Kvarter. Fra dokumentationen fra ”Prinsessens” sendes til godkendelse, forventer entrepriselederen nogle måneders ventetid, før certificeringen er helt i hus. Saul Diez Lozano er i mellemtiden også aktiv på andre byggeprojekter samt i koncernens bæredygtighedsgruppe, hvor der kontinuerligt arbejdes med, hvordan DS Gruppen, som en af Europas førende koncerner inden for stål- og betonbyggeri, kan bidrage til en mere bæredygtig og ansvarlig byggebranche.
 
DS Flexhal har udover ekspertise inden for den engelske BREEAM-certificering, også bred erfaring med DGNB-certificering. Læs mere om DS Flexhals arbejde med byggecertificeringer.
 
Få inspiration og se flere af DS Flexhals nøglefærdige byggerier.

DS Stålkonstruktion A/S
Samsøvej 2
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25130979
P nummer: 1001799816

Kontaktperson

JRJ
Jeppe Ramskov Jeppesen
jrj@ds-flexhal.dk

Send til en kollega

0.047