23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Projekt Havnehuset

I forbindelse med byggeriet af Københavns nye containerterminal i Ydre Nordhavn, påbegyndes byggeriet af et nyt Havnehus også. By & Havn har, efter en omfattende udbudsrunde, valgt Rasmus Friis A/S som totalentreprenør for projektet.

I forbindelse med byggeriet af Københavns nye containerterminal i Ydre Nordhavn, påbegyndes byggeriet af et nyt Havnehus også. By & Havn har, efter en omfattende udbudsrunde, valgt Rasmus Friis A/S som totalentreprenør for projektet.

By & Havn er bygherre på den nye containerterminal, som skal stå klar 2025 mens Copenhagen Malmö Port (CMP) står for udstyret og driften af terminalen. By & Havn er også bygherre på havnehuset, som etableres ved den nye containerterminal. Havnehuset skal udover CMP og dets medarbejdere, også være arbejdsplads for relevante myndigheder i forbindelse med den nye containerterminal, herunder politi, veterinære og toldmyndigheder m.fl.

Adm. Direktør i By & Havn, Anne Skovbro, siger:

”Det er afgørende for den nye containerterminal, at vi også kan tilbyde professionelle rammer for de medarbejdere og myndigheder, der skal drifte og holde opsyn med containerterminalen og de mange varer, som den bringer ind til byen. Vi har, sammen med CMP, stillet store krav til bæredygtighed i udbuddet, herunder et minimumskrav for, at bygningen opnår DGNB Guld certificering. Vi har fuldt fokus på, at vores entreprenør under hele byggeprocessen tager hensyn til en række ESG-krav, bl.a. i form af genanvendelige byggematerialer, energieffektive løsninger samt et godt indeklima.”

Havnehuset er inspireret af stablede containere og vil både i form og farve passe smukt ind i havnens bylandskab. Og i det ellers rå, asfaltprægede og vindblæste område vil det nye byggeri bidrage med en grøn oase af vild vegetation, hvor naturen får lov til at trives på egne præmisser.

Copenhagen Malmö Port glæder sig til at tage det nye hus i brug. Adm. direktør, Barbara Scheel Agernsnap, siger:

”Vi ønsker at skabe et dynamisk, moderne og attraktivt Havnehus, som er med til at skabe rammerne for udviklingen af CMP og erhvervshavnen i København. Et Havnehus, der med sin opbygning og faciliteter, skal fungere som en moderne arbejdsplads og samtidigt også være et sted hvor CMP kan tilbyde partnere, kunder og relevante aktører i vores branche en mulighed for at flytte ind og for at afholde møder. På den måde kan vi styrke samarbejdet og fællesskabet i havnen og i branchen og således være et sted der også er med til at sætte dagsordenen for udviklingen af den maritime industri. Det glæder vi os til.”

På baggrund af en udbudsrunde, er valget som totalentreprenør på Havnehuset faldet på Rasmus Friis A/S, som sammen med PLH arkitekter og ABC Rådgivende Ingeniører glæder sig til at føre byggeriet sikkert i havn.

Søren Laubjerg Daugaard, Administrerende direktør i Rasmus Friis, siger:

”At skulle udføre et domicilbyggeri for By & Havn i en størrelse som Havnehuset er vi meget stolte af. Med Havnehuset har vi skabt et projekt med fokus på trivsel, natur og smuk arkitektur til gavn og glæde for både omgivelserne og husets brugere. Med den helt unikke beliggenhed yderst i havnen bliver det en ejendom med stor eksponering og betydning for havnens udtryk, hvilket vi har stor respekt for. Vi glæder os til at se husene skyde op af jorden”.

Den nye containerterminal forventes at åbne sommeren 2025 og Havnehuset står klart året efter.

Rasmus Friis
Rentemestervej 14
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21518689
P nummer: 1004989921

Kontaktperson

LAT
Lars Appel Thuesen
Projektchef
+45 25718099 ltu@rasmusfriis.dk

Send til en kollega

0.047