23948sdkhjf

Pas på din betonaltan, hvis den er udført med udliggerjern

| Medlemsnyhed | Indrykket af Alumentdk

Er din betonaltan fra 1960’erne eller tidligere? Så er din altan måske udført med udliggerjern, der er skjult i facaden. En sådan konstruktion kræver ekstra opmærksomhed, hvis den skal leve længe.

Som ejer er det ifølge byggelovgivning dit ansvar, at din bygning vedligeholdes forsvarligt, så den er sikker at færdes i og omkring. Det betyder, at du skal holde øje med bygningens tilstand og reparere eventuelle skader.

En særlig udfordring er betonaltaner fra 1900-1960’erne, der ofte er udført med udliggerjern. I takt med at de bliver ældre, er der nemlig risiko for, at jernet ruster, uden det nødvendigvis er synligt på ydersiden.
Som ejer bør du derfor undersøge, om din altan er af denne type og få vurderet, om der allerede er nedbrydning i konstruktionen. Her er det er vigtigt at få hjælp fra en fagmand.

Læs, hvordan du får din altantype bestemt og undersøgt for skader her.

Forlæng levetiden med 25 år, renovere altandækket og inddæk altanen med foldeglas.

Hvis fagmanden vurderer, at udliggerjernene i din altan stadig er holdbare, er der flere ting, du kan gøre, for at forlænge altanens levetid.

En god idé er at få fagfolk til at foretage statiske prøver, boreprøver af betondæk, hvis det findes nødvendig. Ofte er en afrensning, efterreparationer og enkelte forstærkninger tilstrækkeligt for at bevare altandækket. Årsagen til, at udliggerjernene ruster, er vand og regn udefra.

Det er vigtigt, at du holder øje med, at afvandingen af din altan er effektiv.

Sørg for afløbet fungerer, og der ikke samler sig fugt i belægninger, fuger og membraner. Den letteste løsning er at få monteret en inddækning med foldeglas, så altanen er fuldt ud afskærmet.
På den måde forlænger du altanens levetid og på samme tid får du et uderum, hvor man kan opholde sig, selv når vejret er dårligt.

Se Aluments Altankontrol her: https://alumentdk.dk/altankontrol/

Læs hele trafik-, bygge og boligstyrelsens rapport her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Alumentdk

Albuen 4B
6000 Kolding
Danmark
Alumentdk

Send til en kollega

0.11