23948sdkhjf

Få opskriften på det gode indeklima og den rigtige luftfugtighed

| Medlemsnyhed | Indrykket af Condair A/S

Det anbefales, at den relative luftfugtighed i både private hjem og på kontorer befinder sig mellem 40 og 60 %.

Vi oplever desværre en tendens til, at folk tror, at problemer med indeklimaet skyldes for høj fugtighed, der kan resultere i skimmelsvamp og mug. Sandheden er dog, at luftfugtigheden er for lav i halvdelen af årets timer, og at det netop er her, vi oplever de fleste gener fra indeklimaet.

Få styr på luftfugtigheden og indeklimaet

Der findes et hav af gode råd til, hvordan du kan forsøge at komme den tørre luft til livs. Det kan eksempelvis være anskaffelsen af levende planter, regelmæssig udluftning og en vandvæg. Disse tiltag vil måske øge luftfugtigheden en lille smule, men de er ikke effektive nok til at kunne gøre en betydelig forskel. 

Andre alternativer til at øge luftfugtigheden er blandt andet at lade en elkedel koge og dampe vand, at tørre tøj indendørs eller at lade døren stå åben til badeværelset, når man går i bad. En mere effektiv, hygiejniske og økonomiske metode er en luftbefugter, som sikrer, at den nødvendige mængde fugt bliver tilført luften. På den måde er du altid garanteret, at dit indeklima hverken er for tørt eller for fugtigt. Det er nemt selv at kontrollere luftfugtigheden ved hjælp af et hygrometer. Vi anbefaler, at luftfugtigheden ligger mellem 40 og 60 %.

Hvis du er i tvivl om kvaliteten af dit indeklima, er du mere end velkommen til at kontakte vores indeklimaeksperter. Vi tilbyder både en uforpligtende snak samt et gratis indeklimatjek.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Condair A/S

Parallelvej 2
8680 Ry
Danmark
Condair A/S

Send til en kollega

0.19