23948sdkhjf

Kender du de sundhedsmæssige farer ved for tør luft?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Condair A/S

En række forskere har fundet årsagen til, at der er flest mennesker, der bliver forkølet om vinteren. Det skyldes, at der i vinterhalvåret er en lav luftfugtighed indendørs.

Omkring 90 % af vores tid bruges indendørs. Det kan særligt have sundhedsmæssige konsekvenser om vinteren, hvor den opvarmede luft indenfor har en meget lav relativ luftfugtighed. Varm luft kan nemlig holde på mere fugtighed end kold luft, og når den kolde udeluft bliver opvarmet, øges luftens evne til at holde på fugten. Den relative luftfugtighed vil derfor falde, og man vil opleve store temperaturforskelle på inde- og udeluften.

Tør luft kan være sygdomsfremkaldende

Fimrehårene langs luftvejen og den slim, der sidder på dem, er en vigtig selvrensningsmekanisme. Der sidder et tykt lag slim på hårenderne, som gør det sværere for virus, bakterier og allergener at trænge ind i kroppen. Hvis luftfugtigheden er korrekt, og slimhinderne fungerer optimalt, kan alle skadelige partikler blive tilintetgjort og fjernet fra luftvejene på mellem 5 og 30 minutter.

Er luften derimod for tør, kan slimhinderne tørre ud og trække sig sammen, hvorved selvrensningsmekanismen tager skade. Det er derfor vigtigt at sørge for at have en relativ luftfugtighed på mellem 45 og 55 %, da dette niveau er med til at styrke kroppens forsvarsmekanismer mod sygdomsfremkaldende angreb fra både bakterier og virus.  En korrekt luftfugtighed kan samtidig være med til at reducerer antallet og effekten af astma, allergier og infektioner, der kan have en indvirkning på luftvejene.

Hvordan står det til hos dig?

På vores hjemmeside har vi samlet en række sundhedsfaglige og videnskabelige artikler, der har fokus rettet mod konsekvenserne af et dårligt indeklima med for tør luft. Ønsker du at vide mere om indeklimaet på din arbejdsplads, i dine børns daginstitution eller andet, er du velkommen til at kontakte vores indeklimakonsulent, der blandt andet tilbyder en uforpligtende snak og et gratis tjek af indeklimaet.  

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Condair A/S

Parallelvej 2
8680 Ry
Danmark
Condair A/S

Send til en kollega

0.11