23948sdkhjf

Ecophon akustikløsninger uden skadelige kemikalier

| Medlemsnyhed | Indrykket af Saint-Gobain Ecophon A/S

God indendørs luftkvalitet er essentiel for komforten, men er også vigtigt for sundheden. Ecophons akustikprodukter som består af glasuld indeholder ingen skadelige stoffer, såsom formaldehyd.

Der er store forskelle på, hvor meget kemi byggematerialer udleder inde i bygningen gennem måneder og år. Ecophons akustikløsninger fremstilles uden brug af kemikalier. Udledningen af stoffer ligger langt under lovkravene, og materialerne lever op til nogle af de skrappeste certificeringer.

Ingen formaldehyd
Pladerne er nemlig baseret på miljøvenligt glasuld, som kombinerer over 70 procent genbrugsglas med et plantebaseret bindemiddel, der i modsætning til oliebaserede bindemidler ikke udleder formaldehyd.

Kravene til byggematerialer bliver stadig skrappere i disse år. Nye certificeringer og mærker kommer til, og hele tiden strammes værdierne for, hvor meget materialerne må belaste miljøet. Det er der gode grunde til. Også når det gælder luftkvaliteten indendørs, hvor vi opholder os 90 % af tiden. Man er blevet bevidst om, at nogle stoffer skader mere, end man troede. Samtidig har man opdaget, at selv ret små mængder af flere kemikalier tilsammen ofte har en ”cocktail-effekt”, der er skadelig for sundheden. Derfor er det vigtigt altid at vælge byggematerialer med minimal udledning af kemiske stoffer.

Mange byggematerialer udleder skadelige kemikalier i bygningen i måneder eller år frem i tiden. Desuden kan de give brugerne gener i det daglige og nedsat komfort. Effekter, der også betyder, at man ikke kan yde sit bedste. Det gælder særligt de flygtige, organiske stoffer (såkaldte VOC) som f.eks. formaldehyd. Men også andre kemiske stoffer.

Plantebaseret bindemiddel
Ecophons produkter har gennem lang tid holdt sig langt under lovkravene, men Ecophon arbejder hele tiden på at gøre materialerne endnu mere rene og bæredygtige. Ecophons akustikløsninger er nu lavet af 3.-generation glasuld, hvor bindemidlet er plantebaseret. Vi tilsætter ingen formaldehyd og bruger derfor heller ingen kemikalier til at nedbringe mængden af formaldehyd.

Udledningen af stoffer i indemiljøet fra Ecophons produkter er særdeles lav. De lever derfor også op til en hel række certificeringer. Alle lever op til den krævende California Emission Standard. Og hele 96 % af vore produkter lever op til den franske VOC A+ standard, der er branchens skrappeste.

Vi har dokumentationen til dit projekt
Alle værdierne på vores produkter er grundigt dokumenterede. Den dokumentation kan du få fra os og bruge til at opnå points, hvis du skal have dit byggeri miljøcertificeret, f.eks. med DGNB, BREEAM, WELL og LEED.

Læs mere bæredygtighed hos Ecophon

Eller download vores brochure til højre på siden omkring bæredygtighed.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Saint-Gobain Ecophon A/S

Hammerholmen 18E
2650 Hvidovre
Danmark
Saint-Gobain Ecophon A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.312