23948sdkhjf

Volstrup Teglværk udvider

I 2008 kan Volstrup Teglværk fejre sin 110-års fødselsdag, men allerede nu har teglværket, hvor de kendte Dantegl tagsten produceres, fået en kæmpe fødselsdagsgave. I disse dage tages de første synlige spadestik til en stor udvidelse på 5.000 m². Det betyder nye arbejdspladser til Nordjylland og produktion af en ny type tagsten. En samlet investering på ca. 100 millioner kr.
Det eksisterende produktionsanlæg på Lafarge Roofings teglværk ved Sæby har netop gennemgået en større renovering og modernisering.

- Der er tale om installation af nye maskiner, som skal være med til at optimere produktionen for bl.a. at sikre en større ensartethed, fortæller fabrikschef Peter Risgaard Hansen, Volstrup Teglværk. Med det nye produktionsanlæg kan vi levere Dantegl vingetagsten med en langt smukkere overflade, der er helt fri for bånd- og skrabemærker.

Ny produktion af falstagsten et plus for miljøet
Det er første etape i om- og udbygningen af det nordjyske teglværk. Her i oktober tages fat på næste etape, en større udvidelse på 5.000 m², der skal rumme en helt ny produktionslinje til falstagsten.

- Det er et projekt, vi har arbejdet på i længere tid. Forudsætningen for en så stor udvidelse er, at vi i omegnen kan finde rigelige mængder af ler, der egner sig til produktion af tegltagsten. Vi har sikkerhed for, at der er ler til mindst 50 års produktion, så vi er parate til at føre Volstrup Teglværk ind i fremtiden. Det første spadestik er taget, og efter planen skal vi være klar til at producere de første falstagsten i januar 2009.

- Hidtil har vi udelukkende fremstillet vingetagsten, mens vi har måttet importere de populære falstagsten fra vores søsterselskaber. Om et års tid er det slut, for da er de første danskproducerede falstagsten af typen HOLLANDER på vej ud af den nye ovn. I modsætning til vingetagsten, der presses ud i en streng, så fremstilles og brændes falstagsten i specielle forme. Det giver en stor formstabilitet, hvilket bl.a. gør oplægningen nem og hurtig.

- Udvidelsen betyder ansættelse af 12 nye medarbejdere og en markant forbedring for miljøet, da de mange millioner tagsten nu ikke længere skal transporteres på lastbiler den lange vej fra Holland til Volstrup Teglværk. Det er MT Højgaard A/S, Frederikshavn, der kommer til at stå for byggeriet.

Når produktionen af falstagsten er kommet i gang, skal Volstrup Teglværk ikke blot levere HOLLANDER til det danske marked, men også til det øvrige Norden og Baltikum. Udover naturrød kommer produktionen også til at omfatte falstagsten med engoberet og glaseret overflade. Den årlige produktionskapacitet på Volstrup Teglværk er 18 millioner tegltagsten.

100 blokvogne fra Sydfrankrig
Der ligger et stort forarbejde eller måske nærmere puslespil bag den store udvidelse. Meget er nyt, men der bliver også tale om genbrug. Den næste 100 meter lange gasopvarmede ovn kommer fra et nedlagt teglværk i det sydlige Frankrig.

- Ovnen er blot 10 år gammel, så den får vi skåret op i 43 dele og transporteret til Nordjylland på blokvogne. Noget af en konvoj, for med tilhørende udstyr kommer vi op på 100 blokvogne, fortæller fabrikschef Peter Risgaard Hansen.

Med denne store udvidelse er Volstrup Teglværk parat til at holde 110-års fødselsdag og gå en ny og spændende fremtid i møde.

Kilde: Lafarge Roofing

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109