23948sdkhjf

Rockwool koncernen udvider i Rusland

Bestyrelsen for Rockwool International A/S har i dag godkendt opførelsen af en ny fabrik, som vil øge Rockwool koncernens produktionskapacitet i Rusland betydeligt. Den nye fabrik forventes at starte produktion i 2010 og vil producere et fuldt sortiment af byggeisoleringsprodukter.
Bestyrelsen for Rockwool International A/S har i dag godkendt opførelsen af en ny fabrik, som vil øge Rockwool koncernens produktionskapacitet i Rusland betydeligt. Den nye fabrik vil blive placeret tæt på Kazan i Volga området, som ligger ca. 900 km øst for Moskva i den såkaldte ”Special Economic Zone” Alabuga. Rockwool koncernen har allerede to fabrikker i Rusland - den ene beliggende i Moskva-området og den anden nordøst for St. Petersborg.

Den nye fabrik forventes at starte produktion i 2010 og vil producere et fuldt sortiment af byggeisoleringsprodukter.

Totalt udgør investeringen 125 millioner euro, og den nye fabrik vil få 140 ansatte. Investeringsfonden for Østlandene (IØ) vil bibeholde deres nuværende aktieandel i den russiske aktivitet.

Det russiske byggemarked er inde i en positiv udvikling og er det hurtigst udviklende marked inden for Rockwool koncernen. På bare 7 år er Rusland gået fra under 1 % til 9 % af koncernens omsætning.

Investeringen i yderligere en fabrik i Rusland er en del af Rockwool koncernens ekspansionsplan. I november 2006 offentliggjorde koncernen, at det blev overvejet at foretage fem store investeringer i kapacitetsudvidelser. I december 2006 blev en ny produktionslinie i Polen annonceret, i marts 2007 en ny produktionslinie i Canada og i maj 2007 blev en ny fabrik i Ukraine samt en ny produktionslinie i Wales annonceret. Med den russiske fabrik er alle fem investeringer nu offentliggjort.

Kilde: Rockwool International A/S - www.rockwool.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078