23948sdkhjf

Ny forældelseslov træder i kraft

Den 1. januar 2008 træder den ny forældelseslov i kraft. Den får betydning for forældelse af ansvaret for mangler ved arbejder og leverancer.
Den nye forældelseslov får betydning for forældelse af ansvaret for mangler ved arbejder og leverancer.

Ved den nye forældelseslov indføres der en forældelsesfrist for synlige mangler på 3 år regnet fra det tidspunkt, bygherren fik eller burde have fået kendskab til manglen, og en absolut forældelsesfrist på 10 år for skjulte mangler.

Efter loven vil der ikke med forbrugere kunne aftales en kortere ansvarsperiode for skjulte mangler end 10 år, mens det fortsat er muligt for 2 erhvervsdrivende at aftale 5 års ansvar.

Aftaler indgået inden 1. januar 2008
Den nye forældelseslov gælder også for fordringer, som er stiftet før 1. januar 2008, og som ikke er forældet på dette tidspunktet.

For aftaler indgået med en forbruger før 1. januar 2008, og hvor der er aftalt 5 års ansvar, gælder dog, at den aftalte ansvarsperiode ikke tilsidesættes af den nye forældelseslov.

Endvidere gælder følgende overgangsordning
Fordringen forældes efter den nye forældelseslov, men sådan at forældelse tidligst kan ske den 1. januar 2011, medmindre forældelsen vil være indtrådt inden dette tidspunkt beregnet både i forhold til de gamle regler og den nye forældelseslov. I dette tilfælde indtræder forældelse på det seneste af disse tidspunkter.

I Dansk Byggeris Cirkulært nr. 359/ 19.12.2007 kan du læse mere om den nye forældelseslov.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141