23948sdkhjf

Letvægtsaltaner i kulissen hos Aalborg Aluminiums Industri

Virksomheden Aalborg Aluminums Industri, der ellers er storleverandør af arbejdsplatforme til det danske forsvar og kulisser til både Operaen og Aalborg Teater, har netop nu et nyt produkt ventende i kulissen - Altaner i aluminium, der er vægtbesparende, vedligeholdelsesfri og lette at montere.
Aalborg Aluminiums Industri spiller mange roller på scenen for dansk industri. I løbet af de seneste år har virksomheden leveret kulisser til Operaen, Aalborg Teater og Østre Gasværk samt arbejdsplatforme til det danske forsvar. Nu lægger virksomheden med Frits Christiansen i spidsen op til at træde ind på scenen i den danske byggebranche – med letvægtsaltaner i aluminium.

Altaner i aluminium stærk som stål og blødt som træ
Aalborg Aluminiums Industri har netop leveret den første altan i aluminium til et enfamiliehus i Randers.

- Altanen er 26m2 stor og skal monteres i 1. sals højde på et enfamiliehus. Altanen samt understøtninger er i aluminium, mens belægningen på gulvet er en kompositplanke bestående af 70% træ og 30% PE. Det gør, at altanen kun vejer et minimum af en tilsvarende konstruktion af stål med planker af træ, fortæller Morten Christiansen, næste generation i virksomheden og arvtager efter Frits Christiansen.

- Altanen vejer godt 400 kg, men har samme styrke som stål. Letheden gør altanen nem at montere. Det skal siges, at det ikke er en billigere løsning end stål, men den er langt lettere, tilføjer Morten Christiansen.

Aluminiums blødhed betyder også at skruer og søm kan skydes i, hvilket i høj grad også medvirker til hurtig og nem montage.

Vedligeholdelesfri med sikkerheden i top
Altanen er næsten vedligeholdelsesfri – det skyldes ikke mindst aluminiumet men også de komposit-brædder man har valgt som gulv.

- Det er nødvendigt med en højtryksrensning én gang om året. Kompositbrædderne mister ikke farven som meget som træ. Det behøver heller ingen vedligeholdelse. Alu’en ruster ikke når det står ude, hvilket betyder, at altanen altid vil være pæn at se på, fortæller Morten.

- Altanen er en meget simpel konstruktion i eget design. Vi må dog ikke sætte den op på etageejendomme endnu på grund af brandlovgivningen, men sammen med vores svenske samarbejdspartner SAPA vi arbejder vi på at få det godkendt. Men det betyder ikke at sikkerheden ikke er i top. Vi kører en tegning af altanens konstruktion gennem et computerprogram og udsætter den for trykbelastning. På den måde kan vi sikre os, at vores koncept holder, tilføjer Morten Christiansen.

Aldrig serieproduktion
Selvom Aalborg Aluminiums Industri leverer til mange trofaste kunder, vil Morten Christiansen sikre sig, at der aldrig kommer et industrielt udtryk over produktionen.

- Hver altan vi laver skal være unik, ligesom de kulisser vi leverer til de forskellige teatre. Man kan sige, at vi holder inde med prototypen og sørger for at det er den, der anvendes. På den måde sikrer vi, at vores koncept og produkter forbliver unikke, gang på gang på gang, slutter Morten Christiansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125