23948sdkhjf

KPC opfører 165 boliger ved Århus

Lave byggepriser gør det nu muligt for entreprenørvirksomheden KPC Herning A/S at igangsætte et større boligbyggeri i Skåde Bakker ved Århus.
Projektet har været undervejs i flere år, og byggegrunden var oprindeligt ejet af Essex, som tidligere har opført 144 boliger i området.

Med finanskrisens indtog måtte Essex imidlertid opgive projektet, som siden blev overtaget af KPC.

Herning-entreprenøren vil nu, med hjælp fra Lærernes Pension og Finanssektorens Pensionskasse, gennemføre byggeriet som et udlejnings-projekt med 104 lejligheder, 54 rækkehusboliger og syv parcelhuse:

Læs også: Casa vinder største renoveringsprojekt til dato

- Tidligere har Emiliedalen været tænkt som ejerboliger og ejerlejligheder. Det blev der med finanskrisen sat en grundig stopper for kunne lade sig gøre. Nu er der sket det, at entreprise- og grundpriserne er faldet. Det tilsammen gør, at det er blevet billigere at opføre boliger, og at tingene kan hænge sammen, siger KPC-direktør Peter Christophersen til Jyllandsposten.

Læs også: Beboelsesejendom på 28 etager på vej i Aarhus

- Nu kan pensionskasserne erhverve boliger til en fornuftig pris, og det er der så nogle af dem, der er interesserede i. Man har tillid til, at man kan leje dette byggeri ud, fordi beliggenheden er så fremragende. Samtidig er der venteliste til de boliger, som ligger i Emiliedalen i dag, fortsætter han.

Planen er at sætte byggeriet i gang den 1. december i år, og boligerne ventes klar til indflytning i sommeren 2012. Bygningerne, der er tegnet af Arkitema, får hvidmalede teglstensfacader med en kombination af flade tage og zinkbeklædte ovenlyskonstruktioner.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.141