23948sdkhjf

Fire teams kæmper om at udvikle Århus-bydel

Århus Kommune har netop sat navn på de rådgivere, der skal deltage i arkitektkonkurrencen om en omdannelse af Viby Syd.
En dommerkomité, med borgmester Nicolai Wammen i spidsen, har netop udvalgt de teams, der frem mod begyndelsen af 2011 skal konkurrere om et større byudviklingsprojekt i Viby Syd.

I samarbejde med Viby Andelsboligforening og Boligforeningen Århus Omegn har Århus Kommune for nyligt udarbejdet en ny helhedsplan for bydelen.

Et væsentligt element i planen er en arkitektkonkurrence, der skal finde frem til de mest kvalificerede forslag til at gøre bydelen mere attraktiv. I alt 17 rådgivere søgte om prækvalifikation til projektet, og dette felt er altså nu skåret ned til fire.

De udvalgte teams er:
• Bascon, Tegnestuen Vandkunsten samt Metopos by- og landskabsdesign.

• Ingeniørfirmaet Viggo Madsen, Arkitema, Effekt, Center for Idræt og Arkitektur (CIA) samt Uiwe – kulturplanlægning.

• C.F. Møller, Niras, ÅF Hansens & Henneberg.

• Aarhus arkitekterne, Entasis, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Alectia samt Nueva v. kuluranalytiker Caroline Beck.

Fysiske forandringer får området til at blomstre
Den ambitiøse helhedsplan lægger op til omfattende forandringer i bydelens tre boligområder.

Blandt initiativerne er renovering og omdannelse af kvartererne Rosenhøj og Kjærslund samt et udvidet torveareal mellem Rosenhøj, Kjærslund og Ringvej Syd.

Endvidere er der planer om et nyt vej- og stisystem i hele området samt etablering af et Medborgerhus på Søndervangsskolen. Endelig stiler helhedsplanen mod at oprette 100 nye kommunale arbejdspladser i området.

- Vi har fået fire meget spændende teams på banen til at komme med deres bud på fremtidens Viby Syd. Vi har naturligvis særlig fokus på de ideer, der vil komme for Rosenhøj, men vi ser i lige så høj grad frem til at se de visioner, som kan være med til at skabe helheden i Viby Syd, siger direktør Leif Jensen fra Boligforeningen Århus Omegn.

Afgørelse i februar 2011
Dommerkomitéen bedømmer buddene fra de fire rådgiverteams efter nytår og herefter udvælges et eller flere vinderforslag sidst i februar 2011.

Efterfølgende bliver forslagene behandlet politisk i henholdsvis boligforeningerne Århus Omegn og Viby Andelsboligforening samt Århus Byråd.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.156