23948sdkhjf

Første rykind i Isbjerget

Mandag den 1. april overdrog NCC Construction Danmark de første 85 lejligheder i det prisbelønnede byggeri Isbjerget i Aarhus til PensionDanmark.
Første etape af det spektakulære byggeri Isbjerget, der for nyligt vandt en international pris for bedste boligbyggeri ved MIPIM ejendomsmessen i Cannes, er nu klar til at tage imod indflyttere. Den sidste dag i påsken modtog 20-25 indflyttere som de første nøglerne til deres nye drømmeboliger.

- Det er en meget speciel følelse, at vi nu er så tæt på målet. Isbjerget er et enestående byggeri, og det har været en fornøjelse at opleve, hvor meget borgerne i Aarhus har fulgt med undervejs, siger direktør i NCC Construction Palle Bjerre Rasmussen.

Han ser specielt tilbage på et byggeri med en udfordrende logistik, der blev løst igennem et tæt samarbejde med både bygherre, rådgivere og Arbejdstilsynet.

Særlig overflade
Isbjerget rummer 208 lejligheder i størrelser fra 55 m² til 227 m² og med boliger i to plan, boliger i forskudte plan og boliger med rum i dobbelt højde er der noget for enhver smag. Det karakteristiske byggeri rejser sig i 10 etager oven på den tilhørende parkeringskælder. I alt ca. 22.000 m² bolig og 8.000 m² parkeringskælder.

Isbjergets opsigtsvækkende overflade er udført i hvid beton med græske ”snow white”-sten, som har været igennem en særlig behandling for at give byggeriet den glansfulde effekt. Isbjerget er det første projekt i Danmark, hvor man har anvendt denne kombination af materialer og overfladebehandling.

Anden etape af overdragelsen af Isbjerget finder sted i maj måned.

Fakta om Isbjerget
- Isbjerget er tegnet af fire trendsættende arkitektfirmaer; Cebra og JDS Architects fra Danmark, Search fra Holland og Louis Paillard fra Frankrig.
- NCC Construction opfører Isbjerget i totalentreprise for bygherren PensionDanmark.
- Cowi, Kromann Reumert og Arkitema Arkitekter er bygherrerådgivere.
- Ved MIPIM 2013 i Cannes vandt Isbjerget den internationale pris for bedste boligbyggeri foran bud fra England, Tyrkiet og Canada.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094