23948sdkhjf

Carlsberg-tårn på tur

Tårnet, som i 80 år sad på taget af Carlsberg Danmarks administrationsbygning, er blevet fjernet. Tårnet får dog - ligesom meget andet byggemateriale fra bygningen - nyt liv.
I over 80 år har der siddet et 6,5 meter højt tårn på taget af Carlsberg Danmarks administrationsbygning. Udvendigt er tårnet beklædt med kobber, indvendigt er det en trækonstruktion med spindeltrappe og balkon. Det skriver carlsbergbyen.dk.

Tårnet virker ganske ubrugt. Det ved Tom Jørgensen fra Genbyg, som har købt tårnet. Den 25. marts blev det gamle tårn så hejst ned fra bygningen og fragtet til Genbygs adresse på Amager Landevej. Der skulle to kraner til at løfte det 6-8 tons tunge tårn og lægge det ned på ladet af en lastbil.

- Vi har bygget en konstruktion inde i tårnet, som skal stive det af, så det kan tåle at ligge ned under kørslen. Planen er at hejse det ned i ét stykke, og lægge det forsigtigt ned, så bukningerne i kobberet ikke tager skade, siger Tom Jørgensen.

Genbyg vil genbruge tårnet på firmaets adresse på Amager Landevej 185. Her er støbt et fundament til tårnet, og uden om det skal bygges en veranda. Den 3. maj indvies det lille kobbertårn på sin nye adresse.

Byggematerialer får nyt liv
Genbyg har eksisteret i 15 år og lever at afmontere brugte byggematerialer fra nedrivningstruede huse og sælge døre, gulve, vinduer o.s.v. igen.

- Fra den del af Carlsbergs Administrationsbygning, der nu skal rives ned, har vi taget gulve, døre, lofter, fliser, vaske og lamper. Der var bl.a. nogle paneler i felter i direktionslokalet, som var flotte. Alt, hvad vi sælger af brugte byggematerialer, filmer vi og lægger på nettet, så vores kunder kan gå derind og se, hvad vi har, fortæller Tom Jørgensen, og fortæller, at Genbyg ofte arbejder i et kapløb med tiden om at nå at hente brugbare byggematerialer ud af bygningerne, inden de jævnes med jorden.

Han glæder sig over, at det fine kobbertårn fra Carlsberg nu kommer til at stå som vartegn for Genbyg ude på Amager Landevej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109