23948sdkhjf

ABC Pavilloner klar til fremtidens energikrav

Silkeborg-virksomheden har afleveret en bygning på 1.650 m² til Aalborg Universitet. Her er for første gang anvendt et nyudviklet modul, der er på forkant med krav og regler.
Medio januar afsluttede ABC Pavilloner opførelsen af et midlertidigt arbejdsmiljø med en kapacitet på 250 personer til Aalborg Universitet.

Byggeriet, der består af 30 pavilloner med bl.a. køkken- og toiletfaciliteter samt konference- og grupperum, er det første projekt, hvor ABC har anvendt sit nye KM15-modul, som opfylder de formodede krav til midlertidig byggeri i BR15.

Konsulent Jesper P. Bertelsen fortæller, at ABC Pavilloner har brugt lang tid på at udvikle modulet, hvis 54 m² bl.a. rummer vandbåren gulvvarme samt CO2 styret varmegenvinding integreret i loftkonstruktionen. Desuden er modulet klargjort til fiberbredbånd samt mulighed for ’drop down’ arbejdspladser fra kabelbakker i loftet, der giver mulighed for tilslutninger i hele modulet.

- Vi har allerede nu en del forespørgsler på modulet og har store forventninger til det i fremtiden. Som midlertidigt lokale er modulet fremragende til børnehaver, skoler, kontorer og alle andre formål, hvor man lægger vægt på indeklimaet og brugernes velvære, siger Jesper P. Bertelsen.

- Vi er – så vidt vides – de første i Danmark, der kan opfylde BR2020´s krav for permanent byggeri i pavilloner til midlertidig brug i både to og tre etager. Nogle producenter laver det som præfabrikerede moduler ligesom os, men ingen har det, så vidt vi ved, som standard og endda stadig med mulighed for fleksible facadeopbygning, tilføjer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095