23948sdkhjf

Test bag valg ved sprinkleropgave

H.J. Christensen valgte med ro i sindet Grundfos-pumper, da VVS-firmaet stod med VVS- og ventilationsentreprisen på genopbygningen af RC Plast i Varde.
Da brandfolk fra Varde, Esbjerg og Beredskabsstyrelsen den 9. december 2011 satte kursen mod virksomheden RC Plast i Varde, lurede frygten for en storbrand i baghovedet. Knap to et halvt år tidligere gik turen nemlig til samme adresse. Dengang lykkedes det at begrænse en voldsom brand til en enkelt lagerhal, men denne december-dag i 2011 varslede en 10 kilometer høj røgsøjle om en brand af en hel anden kaliber. Der var ild i 200 tons plastmateriale.

RC Plast brændte stort set ned til grunden - bygningerne var ikke udstyret med brandslukningsanlæg.

Investering i sikkerhed
Da projektleder John Poulsen fra H. J. Christensen A/S i Herning i august 2012 fik VVS- og ventilationsentreprisen i forbindelse med genopbygning af Varde-fabrikken, var et sprinkleranlæg stadig ikke på tale. Et godt stykke inde i byggeprocessen ombestemte forsikringsselskabet sig, og nu skulle John Poulsen og hans kolleger dimensionere og levere brandsikring på rekordtid.

- Kravet lød på et skumanlæg, men vi fik tegnet en løsning, som brandmyndighederne kunne godkende uden skum, fortæller John Poulsen.

- Det betyder meget for økonomien, og vi kan jo mærke, at mange kunder – hvis de kunne - helst vil undgå udgifterne til sprinkleranlæg. Alle håber jo, at der aldrig bliver brug for det.

Derfor er økonomi altid i fokus, men samtidig er kravet om sikkerhed ufravigeligt. For tænk nu, hvis anlægget skal stå sin prøve – og dumper.

Test giver tryghed
Som en af de 15 DBI-godkendte installatører i Danmark har H. J. Christensen leveret brandsikring i årevis, og valget af Grundfos' pumper kan i vidt omfang tilskrives vished om test af sprinklerpumperne.

- Jeg har selv overværet den lovpligtige 90-minutters test af dieselpumperne, som Grundfos gennemfører på fabrikken i Wahlstedt i Tyskland. Det giver en god tryghed for mig at vide, at de produkter jeg bruger i mine løsninger kommer både med garanti og certifikat, der beviser, at de fungerer og opfylder de danske brandmyndigheders krav, siger John Poulsen, som har valgt Grundfos-løsninger til flere større projekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.36