23948sdkhjf

Den almene sektor viser vej

Første etape af det nye Bytoften i Gladsaxe almennyttige Boligselskab, hvor 123 gamle rækkehuse rives ned for at give plads til 114 nye, er næsten færdigt.
Til maj flytter de første beboere ind og i fredags blev byggeriets grundsten nedlagt ved en festlig højtidelighed. Her talte både minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, Gladsaxe almennyttige Boligselskabs formand, Jytte Jensen, Gladsaxes borgmester, Karin Søjberg Holst samt DAB’s administrerende direktør, Niels Olsen. Det skriver Dansk almennyttigt Boligselskab på sin hjemmeside.

- Det er en dejlig dag i dag. Det er næsten sol og det er næsten forår, sagde Jytte Jensen i sin tale, hvor hun takkede de beboere, som har opgivet deres gamle bolig for at det nye Bytoften kunne komme til verden samt de afdelinger i selskabet, som har givet økonomisk bidrag til den nye boligafdeling. Jytte Jensen fortalte om tidsplanen for projektet og glædede sig til 'alle tiders jul i Bytoften', når de sidste beboere kan flytte ind i december 2014.

Gladsaxes borgmester, Karin Søjberg Holst, roste i sin tale samarbejdet med Gladsaxe almennyttige Boligselskab (GaB) og priste det nye boligområde, som med lys, luft og plads kommer til at skabe rum til både fællesskabet og til at være sig selv. Ros var der også fra minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen.

Byggeri efter moderne standarder
- Det nye Bytoften gennemføres efter alle regulativerne for BBR 2015 og det bliver en afdeling, som på alle måder lever op til de krav, der stilles til moderne boligbyggeri. Det er et byggeri, som jeg mener, at I alle kan være rigtig, rigtig stolte af. Og jeg tør godt konkludere endnu en gang, at her der viser den almene boligsektor vejen frem og I er en del af det. Når jeg sammen med Karin om lidt har nedlagt grundstenen, så vil jeg knytte en ende til eventyret og sige ja, at så levede de lykkeligt til deres dages ende, fortalte minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, som sammenlignede historien om Bytoften med eventyret om Snehvide.

Efter talerne indmuredes et zinkrør indeholdende tidens mønter, lokale aviser, samt dokumenter om Bytoften og talerne fra rejsegildet bag grundstenen i Bytoftens fælleshus. Det var minister Carsten Hansen og borgmester Karin Søjberg Holst, der svang murerskeen og herefter lagde håndværkere de sidste sten i Bytoftens første etape.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11