23948sdkhjf

DI: Grumsede regler om materiel til drikkevand

Skrappe danske miljøkrav til vandhaner, rør, sammenkoblinger og andre materialer i kontakt med drikkevand skader den danske konkurrenceevne, lyder det fra DI Handel.
Siden den 1. april er reglerne for materialer i kontakt med drikkevand blevet skærpet, gældende for ikke blot vandhaner, rør og sammenkoblinger men stort set alle greb, slanger, beslag og små dimser.

Branchedirektør i DI Handel, Lars William Wesch, har svært ved at se de fornuftige argumenter for, at Danmark skal gå enegang i EU med særlige skrappe regler på området. Det fremgår af DI Handels hjemmeside.

- Vi skal selvfølgelig passe på vores drikkevand. Men det giver jo ingen mening, at produkterne skal godkendes hver tredje år, hvis der ikke er ændret på produktet i mellemtiden, slår branchedirektøren fast.

Skader konkurrenceevnen
Han fremhæver, at godkendelsesordninger på byggeområdet i forvejen generelt er besværlige og koster mange penge.

- Det betyder også, at vi i Danmark gør os mindre attraktiv som international samhandelspartner, forklarer Lars William Wesch.

Praktisk har det ifølge ham den konsekvens, at danske virksomheders omkostningsniveau bliver højere, og at flere udenlandske spillere vil fravælge det relativt lille danske marked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109